Климатске промене изазване људским деловањем - поверовати или поразмислити

Илустрација преузета из Agenda 21 | Climatism

Уопште не изненађује што толико људи верује да глобално загревање скоро у потпуности изазива људска активност, пошто и већина научника верује у исто. Али научници се вероватно питају откуд толико неверника, "порицатеља" (deniers) како их зову, непопустљивог става да је антропогеност климатских промена - превара.

Разлог томе је што је "научна заједница" небројено пута ухваћена у  мењању података о климатским променама и чудноватим тврдњама. Поред тога, "селебритији" и политичари који заговарају овај узрок живе у палатама, приватним авионима лете по целом свету и, уопште узев, живе животом којим производе далеко више угљен-диоксида од просечне особе. С обзиром на ове чињенице, како озбиљно схватити аргументе заступника глобалног загревања изазваног људским деловањем?

Њиховим тврдњама и намерама не помаже ни то што има угледних научника који се не либе да преиспитују догму о природи климатских промена. Недавно су два аустралијска научника објавила рад у коме објашњавају зашто су промене глобалне температуре, које данас видимо, вероватно потпуно природне.

Др Џенифер Марохаси, научница с подужим списком запажених резултата и заслуга, међу којима је и оснивање Лабораторије за моделовање климе, већ на почетку свог чланка објављеног у аустралијском "Спектатору" потврђује да је реалних погледа: "Наш најновији рад о клими...вероватно ће бити игнорисан...зато што ни после примене најновије технике баратања великим бројем техничких података на шест двехиљадегодишњих прокси-температурних серија не можемо потврдити да садашње загревање није природно - 'природно' у смислу да би се догодило у сваком случају, чак и да није било индустријске револуције."

У основи аргументације др Марохаси је чињеница да су глобалне температуре стварно биле више у средњем веку, што се годинама није доводило у питање, све док то нису почели да чине заговорници климатских промена изазваних људским деловањм. Истраживање др Марохаси и њених колега је потврдило  да је свет био топлији пре индустријске револуције - а то, наравно, указује да људска активност нема скоро никаквог утицаја на климу, као што тврди већина еколога.

Типично за већину таквих температурних серија, њихова линија се креће час горе час доле, уз два тренда раста: први је достигао врх око 1200 н.е. и одговара периоду раста температуре на целој северној хемисфери познатом као Средњевековни топлотни период (MWP), док је врх другога био 1980. године, а затим показује пад...

Међутим, постоје разноврсни докази који указују на то да је у току Средњевековног топлотног периода у читавој Европи било један степен топлије него данас, што је у складу с врхунцем пораста температуре на нашој северној хемисфери 1200. године, о чему постоје бројни објављени научни радови техничке природе, засновани на посредним (прокси) подацима.

Наравоученије? Наравоученије је да не треба веровати да је расправа о климатским променама окончана и да се "сви научници слажу по том питању", да међу њима постоји чврст консензус о природи глобалног отопљавања (чак и да постоји, ма и стопостотни, то ипак не значи да је "утврђена" истина заиста истина - сетите се Галилеја!). Заговорници теорије глобалног отопљавања изазваног људским деловањем су превише пута ухваћени у лажи да бисмо их слепо следили.

Related:

Australia’s Bureau Of Meteorology Caught Tampering With Climate Change Data

Global Warming Alarmists Have Jumped The Shark: Stephen Hawking Claims Climate Change Could Turn Earth Into Venus

Research Team Slams Global Warming Data In New Report: “Not A Valid Representation Of Reality… Totally Inconsistent With Credible Temperature Data” 

Global Warming Guru Says World Was Warmer in Medieval Times Than Now


SHTF Plan - When the Shit Hits The Fan, Don't Say We Didn't Warn You.


Претходно од истог аутора: Раскринкано фалсификовање података који наводно доказују да постоји "глобално отопљавање"

Аутор: Мек Славо
Извор: New Climate Study Throws A Wrench In The Global Warming Debate: “Our New Technical Paper… Will Likely Be Ignored”
Превод Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux




2 коментара:

  1. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. До научних закључака се долази експериментисањем и посматрањем, а прича, односно наклапање о глобалном загревању има два разлога. први разлог је да сеуведе порез грађана, због наводног загађивања а други је да се сакрије прави разлог повећања температуре нарочито у југоисточној Европи.
    Не треба други да нам причају колике су нам температуре, довољно је само да проведемо пар сати на сунцу, ако неко у опште може да издржи више од 1 сата на сунцу. Сетимо се некада осамдесетих година, могли смо цео дан бити на сунцу, осим ако мачо изгоримо нема других последица, а данас пржи сунце да се ни пола сата не може издржати. Шта се заправо дешава, треба потражити разлог у Теслиној теорији. Тесла је рекао :
    "Земља је поље, није планета. Није објекат, зато нема ивицу. Земља би се лакше дефинисала, као околина система. Земља је такође машина, то је Теслин калем.
    Сунце и месец се напајају бежично преко електромагнетног поља (етер). Ова поља такође држе небеске сфере, путем електромагнетне левитације....".
    Ако некоме можемо веровати, онда је то сигурно Никола Тесла. Из овога видимо да се Сунце напаја енергијом са Земље. Примећујемо да Сунце све јаче греје. Зашто?
    Погледајмо у небо нарочито у преподневним часовима. Са севере из Мађарске свакодневно полећу десетине млазних авиона који иза себе остављају димне трагове. У Том диму се налази алуминијум- оксид, који рефлектује сунчеве зраке које сунце поново упија и греје све јаче. Ако посматрамо време само овог лета, видимо да киша успе да расхлади вреле дане, али после кише сваки дан је све топлији и топлији до новог наоблачења и нове кише. То је управо због запрашивања из ваздуха. Одакле творци новог светског поретка, односно Јевреји-ционисти то знају? Они су финансирали Николу Теслу и сакрили сва његова истраживања и већину патената. Међутим ко другом јаму копа сам у њу у упада. Због повећаног загревања изнад Југоисточне Европе, долази до ширења ваздушне масе па се изнад Антлатика стварају јаке струје које покрећу облаке и стварају ураган, који је ових дана погодио Тексас. Није се лепо играти са природом.
    Решење је да сви народе југоисточне Европе устану и збаце с власти своје издајнике а јеврејске слуге које су на власти у свим државама и забрани прелет, не обележеним млазним авионима.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!