Дебкафајл: Русија довела Иранце и Хезболах на саму израелску границу



Није прошло ни недељу дана од када је премијер Бењамин Нетањаху у Сочију упозорио Владимира Путина да Израел има “црвене линије” у погледу трајног војног присуства Ирана у Сирији – нарочито близу својих граница – а Москва је то упозорење ставила на пробу.

На основу информација добијених од својих војних и обавештајних извора, “Дебкафајл” је у прилици да вас, ексклузивно, извести да су руске јединице у суботу и недељу инсталирале официре иранске Револуционарне гарде и Хезболаха у здружени “административни центар” што су га успоставиле у граду Кунеитра.

Извиђачи су их уочили како се крећу на два километра од израелске границе на Голану, најближе што су се непријатељски ирански и војници Хезболаха икада приближили израелској граници са Сиријом.

Доведени су из њихове базе у кан Арнаби, шест километара источно од Голана.

Наши извори кажу да је "административни центар" војно-цивилно тело које су Руси основали за потребе руковођења деескалационом зоном у Кунеитри, један од четири такве зоне што су се председници Доналд Трамп и Путин, током сусрета 7. јула у Хамбургу, договорили да се успоставе у Сирији.

Израел је више пута и жестоко приговорио на овај аранжман на својој граници, али су се и Москва и Вашингтон остали глуви на упозорења. Уверавали су Израел да нема од чега да страхује, јер ће деескалационе зоне контролисати само руске јединице за надзор и нико више.

Руске снаге су у јулу почеле да се искрцавају на сиријски Голан, а затим су успоставиле командни центар и десет посматрачких мјеста дуж сиријско-израелске границе.

Али се у суботу све одједном променило.

Уочени су руски официри у цивилној одећи како довозе иранске и официре Хезболаха – такође преобучене у цивилно одело – у град Кунеитра и смештају их у зграду у којој се налази „административни центар“. Да би све ово приказали као „цивилна посла“, Руси су довели и некадашње сиријске функционере из градских управа Кунеитре и Даре, града у југозападној Сирији, у близини границе са Јорданом.

Израел бар четири године подржава разне локалне сиријске побуњенике, пружајући им медицинску и логистичку помоћ.

Међутим, руски, ирански и официри Хезболаха су, и то одмах по доласку, контактирали шефове тихмилиција, предочивши им да имају три могућности:

1. Да сарађују са њиховим „административним центром“ у Кунеитри и да раде како им се каже, а заузврат ће имати заштиту руске и сиријске војске, као и редовно снабдевање храном, водом и лекарску помоћ.

Природно, морали би и да прекину везе са Израелом.

2. Да се добровољно распусте и оружје предају Асадовој војсци.

3. Да, ако одбију понуђено под 1. и 2., слободно се преселе на неку другу локацију у Сирији, све са својим породицама.

Наши извори наглашавају да ће Израел, без обзира коју од ове три могућности изабрале побуњеничке старешине, остати без своје безбедносне тампон зоне на граници са Сиријом, коју ће запосести иранске јединице и Хезболах.

А све под покровитељством Русије.

DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Израелски и произраелски медији у свету – што значи све оно што подразумевамо под „мејнстрим медији“ - препуни су истих оваквих лелека. Њихов, као и друге сличне кукњаве, циљ је двострук: да подбоду јеврејске групе за притисак (тзв. израелски лоби) у „гојским“ државама извођачима крвавих ционистичких радова, пре свега у САД, и; да светску јавност припреме за директан улазак Израела у сиријски „грађански рат“.

Јер Израел неће одустати од својих планова, уништавања и последње две независне муслиманске државе, Сирије и Ирана, што му стоје на путу стварања Ерец Израела и јеврејског „Новог светског поретка“.

Још једном: Не, Шојгу, рат у Сирији није "фактички заустављен"...


Извор: Russians brings Iranians, Hizballah to Quneitra
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System


1 коментар:

  1. Што сам хтео да напишем написао, је Александар. Као што сам у предходном коментару написао, Јевреји држе 95% медија и наравно да ти медији пишу у корист Јевреја, односно покушавају да сакрију да иза рата у Сирији стоје Јевреји.
    Главни циљ рата у Сирији јесте а следећег и у Ирану јесте, јесте да се ставе под контролу продаја нафте за (петро)долар. Глупи ционисти направили су грешку, када су 1975 године, одвојили долар од злата и везали га за нафту. Сада Јевреји-ционисти морају да се боре да се сва нафта у свету продаје искључиво за долар, јер је њихово богатство у доларима. Поред тога што су у Сирији сва изворишта нафте била у рукама државе, Сиријци су могли да бирају за коју ће валуту да продају нафту, сада више неће имати избора. Под изговорм да је ИД крива за разарање, изворишта нафте ће се продати Јеврејима а већ је одржам сајам за обнову Сирије.
    Сирија је разорена, а Сиријци су протерани, тако да Јевреји могу да деле остатак Сирије како хоће. На реду су Иран и Катар, још ту да се стави продаја нафте под контролу, па би требало Јевреји да буду задовољни, што се тиче продаје нафте за долар, али неће бити задовољни миром све док не поставе једну светску Владу, и сви народи не буду по једном сатанистичком вером.
    Не знам да ли могу да се постављају линкови. Како изгледа разрушена Сирија.
    https://www.youtube.com/watch?v=qp4YV5WJysw

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!