Инвестиције Израела у Србију премашиле милијарду евра

Izvor: Puzzle With The National Flag Of Israel And Serbia

Aмбасадорка Израела у Србији Aлоне Фишер Кам изјавила је да су  инвестиције те земље у Србији премашиле милијарду евра и додала да је повећан интерес израелских компанија, пре свега у сектору енергетике, „чистих технологија“ и технологија пречишћавања вода.

„Од 2000. године уложена је милијарда евра у сектор некретнина, док туризам за првих шест месеци ове године бележи повећање од 300 одсто у односу на прву половину прошле године“, рекла је она у интервјуу за "Бизнис магазин".

Додала је да је у 2017. години Србију посетило око 20 000 туриста из Израела и да се очекује да ће број туриста ове године бити већи од 50 000.

Фишер Кам је оценила да је за израелске туристе важно јеврејско наслеђе у Србији, па туристи обилазе те историјске споменике.

Додала је да је „Србија идеална дестинација због близине, добре понуде ресторана, забавног ноћног живота, комбинације природних лепота – планина, река, бања, а и сличног менталитета.

Подсетила је да је недавно склопљен уговор израелске компаније о учешћу у ветропарку Ковачица, где је уложено око 200 милиона евра.

Извор: Investicije Izraela u Srbiju premašile - Bizlife.rs

Александар Јовановић / Ћирилизовано:


Да ли ово интересовање Јевреја за Србију треба да нас радује или брине?

Данас је Гилад Ацмон на свом блогу објавио цртицу која нам може помоћи да одговоримо на то питање...

Да ли је Тексас територија под окупацијом Израела? /  Is Texas an Israeli Occupied Territory? — Gilad Atzmon

Закључите сами!

Ако мештани града Дикинсон у Тексасу хоће помоћ због штете коју им је нанео ураган "Харви", онда морају да потишу да неће бојкотовати Израел...



Извор за видео: You Won't Believe Why They Could Withhold Relief Funds from Harvey Victims - YouTube

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!