Пољска влада тражи од грађана да се множе као зечеви

ВАРШАВА, Пољска (АП) - Пољска влада охрабрује грађане да крену да се размножавају се као зечеви.

Министарство здравља Пољске, која има једну од најнижих стопа наталитета у Европи, објавило је кратки видео - похвалу зечевима зато што стварају многобројно потомство.



Видео приказује зечеве како жваћу зелену салату и шаргарепу, док зец "наратор" открива тајну зечјих великих породица - вежбање, здрава исхрана и мало стреса. Кратка појава људског пара како ужива у излету у природи треба да назначи да помаже и мало романтике.

Све у свему, гледаоцима се поручује да би, ако желе да буду родитељи, требало да следе пример зечева.

Ово је био најновији потез конзервативне владе у борби против мањивања становништва католичке Пољске. Подаци ЕУ показују да је 2015. године стопа рађања по жени била 1,32 деце. Само је Португал имао нижу, док је стопа фертилитета за Шпанију и Грчку биле ниске скоро као пољска.

Министарство здравља је у саопштењу за "Асошиејтед прес" појаснило да покушава да охрабри Пољаке и Пољакиње у њиховим репродуктивним годинама, између 18-те и 45-те, да усвоје здрав начин живота који би побољшао њихово репродуктивно здравље.

Министарство посебно истиче да разумевање јавности овог питања покушава да повећа на начин "који никог не вређа и није вулгаран".


Извор: Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!