Пређи на главни садржај

Којих пет картела владају Сједињеним Америчким Државама и светом?

Илустрација преузета из The 5 Cartels that Rule America and the World

Американци су испрограмирани да се гложе по страначкој основи, стално упирући прстом на супротну страну, једнако лажну левицу или десницу - што је добро позната тактика "завади па владај", којом се пук спречава да препозна, усредсреди се и на нишан узме дијаболичне агенте стварне власти.

Та стварна власт нит су републиканци, нит демократе, него продужене, и не баш скривене, руке инстутуција које су, удружене, стекле застрашујућу моћ. Ти картели одређују карактер света и сваког аспекта живота, непрестано маневришући да још више зависимо од њих, у свим својим потребама.

И зато - да их набројимо. Да наведемо које то силе спречавају сваку промену набоље и воде нас ка тиранији и самоуништењу.


1. Међународни банкарски картел

Геополитичка финансијска елита је већ вековима организована тако да су механизми богатства у рукама шачице људи. Ротшилдови су оличење, најпопуларније лице овог картела, али корумпирано банкарство и финансије нипошто нису само под њиховим утицајем.

"Оно мало њих што разумеју систем, или ће интересовати само сопствени профит или ће бити превише зависни од услуга система, тако да нећемо имати противника из те класе." (Из писма лондонских Ротшилда својим њујоршким сарадницима, 1863. године, у припремама за катастрофални Закон о Федералним резервама, који ће, после вишедеценијске борбе и безбројних превара и злочина, бити донесен 23. децембра 1913. године - прим. прев.)

Јединствен положај банака им омогућава да могу да остварују невероватне профите, а да стварно производе - ништа. Кроз издавање валуте и кредита, банкари могу да контролишу количину новца која је доступна привреди и ствара економске порасте и падове, "кризе" у којима ће присвојити заложена земљишта, куће, предузећа и другу имовину. Банкарски картел има изванредан утицај на власт због своје улоге финансијера свега и свачега, од јавних радова до ратова, при чему има изузетне финансијске и друштвене привилегије.

Повежите ово са утицајем новијих наднационалних организација попут Банке за међународна поравнања и Светске банке, и увидећете да је свет у опасности да се над њим заклопи највећа замка свих времена. Банкарски картел је примарни извор рата, дестабилизације и разарања у данашњем свету.


2. Медицински естаблишмент

Здравље је људима отето и сада се налази у рукама медицинског естаблишмента који нас утерује у прескупе програме здравственог осигурања, приморава нас да користимо (такође прескупе) продукте фармацеутских компанија и услуге других "провајдера" здравља.

Интересантно је да је медицинска индустрија и један од главних узрока преране смрти у САД, због све учесталијег несавесног третмана, кљукања непотребним лековима и погрешне терапије. Само лекарске грешке су трећи водећи узрок смрти у САД.

Поред тога, влада удовољава корпоративним интересима и тако што ограничава и спречава објављивање информација и приступ услугама и видовима лечења који могу дати позитивне резултате без (зависности од) болница и лекара.

Штавише, овај картел свесно доприноси људској беди, јер од нас прави зависнике од опиоидних аналгетика, најчешће непотребно, али... што је више зависника већи је и профит.


3. Енергетска индустрија

Силовање планете због енергије из фосилних горива је нешто што се дешава већ деценијама, али више не може да пролази некажњено, због очигледног уништавања животне средине, толико опасног да се не да превиђати.

Ни нуклеарна индустрија не брине превише, чак и када се догоди катастрофа као она са постројењем у јапанској префектури Фукушима, која је доказала да се нуклеарна енергија не може контролисати до мере да не угрожава, чак и само једном "несрећом", сав живот на Земљи.

Сектор обновљиве енергије је у великом порасту, али "обична" енергетска индустрија има дугу историју спречавања стварања, увођења и коришћења алтернативних технологија. Овај картел је драстично преобликовао наш свет, станишта и начин размишљања, посебно тиме што нам је развио скоро тоталну зависност од аутомобила као примарног вида транспорта. Неутажива глад за новим нафтним лежиштима разара највредније преостале природне ресурсе, али утицај енергетског картела је толико велик да практично може да купи читаве државе, као што је Еквадор, где је страним улагачима у истраживање нових нафтних лежишта допуштено да зађу још дубље у ионако унакажену и десетковану Амазонију.


4. Произвођачи пољопривредних хемикалија

Индустријски агрохемијски гиганти су током последњих 75 година потпуно променили начин пољопривредне производње на целој планети. Породичне фарме морају да сваке године остварују нове рекорде - што је немогуће - па је очигледно да је крајњи циљ компанија као што је "Монсанто" да, јер су власници патената, поседују и права на свако семе сваког усева, прогонећи свакога ко се усуди да посади штогод природно, а што може да се у потпуности оствари већ за десетак година, имајући у виду да се биодиверзитет семена свуда смањује.

Осим својим ГМО семенима, агрохемијски комплекс загађује свет и тако што намеће прекомерно коришћење својих токсичних хемикалија као што су глифосат и други хербициди, који убијају инсекте опрашиваче, трују земљиште и изазивају стравичне здравствене проблеме код фармера и њихових суседа.


5. Информационо-индустријски комплекс

Најмлађи картел на свету. Чини га ‘Big Data’, тј. корпорације и владине агенције које прикупљају СВЕ податке и користе их за стратегије и тактике за спровођење својих интереса.

Успон и својства информационо-индустријског комплекса приказао је Џејмс Корбет у видеу The Information-Industrial Complex - YouTube, (а што све имате у Информационо-индустријски комплекс (видео на енглеском и транскрипт на српском) -прим. прев.) па да пређемо на...


Закључак

Врло је мало, ако их уопште има, поштених политичара или организација које стварно раде на "бенефитима" од индустрије, технологије и просперитета, да се њима елиминишу велики проблеми човечанства, као што су глад, лоше управљање животном средином, остваривање права из области здравства итд, итд. Набројао сам само картеле који су највеће претње нашем заједничком добру и напретку будућих генерација.

Waking Times - Where Revolution and Evolution Unite

Напомена преводиоца: Да аутор није уместо војно-индустријског комплекса навео информационо-индустријски комплекс, признајем, овај и овакав текст вам не бих препоручио ни за читање (на енглеском), а камоли га превео. Међутим, сматрам вредном пажње чињеницу да се нови појам полако усваја и улази у ширу употребу, и, можда, као општији и "јачи", апсорбује појам "војно-индустријски комплекс". Како то?

Поразмислите. На пример, после читања Why Is Alphabet CEO Eric Schmidt Technically Serving In The Department Of Defense? | Zero Hedge.

Или кад се сетите да је (не само) "Гугл" и ноћу уз вас, вреба из телефона поред јастука, док вам за "Рејтеон" и његов 'томахавк' требају...нешто чега у Србији више нема, а што нећу споменути јер се броји у "ружне речи", плус неких стотињак људи са својим и српским Путином.

А ја одо' да нађем да преведем нешто увредљиво за "прозораше" и/или какав хвалоспев о Линуксу. Јер коњокрадице чак ни не крију да појачавају информациони рат на "Западном Балкану", па да мало допринесем одбрани рекламирајући право оружје.


Аутор: Исак Дејвис
Извор: The 5 Cartels that Rule America and the World
Превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de