Милан Миленковић: Олујна времена

"Олуја" - Шарл-Андре ван Ло

Како дође август, код нас почне лелекања над Олујом. Руку на срце, најмање лелечу Крајишници, они своја посла гледају, али медији и полудивља патриотска јавност просто повантзрају. „Злочин без казне“, „Зашто Европа ћути?“ и слични наслови, преплављују штампу. Кад Европа ћути двадесет две године, онда само кретен може да се пита зашто ћути.

Но, овај текст ће, као и толики моји текстови, бити јеретички, јер одступа од прокламованих истина и патриотских будалаштина.

Универзитет Калифорније: Побите псе и мачке за спас планете!

Руски климатски зликовци. Фотографија преузета из Dogs vs leopards: Putin has a clear favourite | The Independent

Добро размислите пре но што опет кренете да нахраните Лакија и Тигра! Јесте, делују слатко и умиљато, то ваше штене и мачорчић, али, по природи својој, они ће израсти у створења што уништавају планету, јер су облапорни на месо и стварају брда и мора фекалија што повећавају климатску кризу, глобално отопљавање које ће нас, људе, на крају убити.

Бар тако каже наука, истраживање Института за животну средину и одрживост при Универзитету Калифорније, о утицају исхране кучића и мачића на животну средину: Environmental impacts of food consumption by dogs and cats