Пређи на главни садржај

На вест "Полемика Израела с Пољском због њене забране помињање злочина Пољака током Холокауста"

Освјенћим (Аушвиц), некадашњи центар јеврејске трговине пољским робињама. Фотографија: Oświęcim - Wikipedia

Премијер Израела Бењамин Нетањаху је данас рекао да се оштро противи новом закону Пољске којим се забрањује свако помињање злочина пољске нације током Холокауста, и назвао тај пропис неоснованим.

О том закону који је у петак прошао у доњем дому Парламента, још треба да гласа горњи дом, и да га потпише председник Пољске, али се верује да су то само формалности.

"Историја се не може изменити, а забрањено је порицати Холокауст. Наредио сам амбасадору Израела у Пољској да се састане с пољским премијером и изрази мој чврст став против тог закона", рекао је Нетањаху, додавши да ниједан закон не може изменити историјску истину.

Лидер израелске опозиционе партије центра "Јеш атид" (Има будућности) Јаир Лапид сукобио се с амбасадом Пољске преко Твитера, упозоривши га да лекције не држи њему, сину преживелог у Холокаусту, пренели су израелски медији.

"У потпуности осуђујем нови пољски закон којим се покушава да се порекне пољско саучесништво у Холокаусту. Смишљен је (Холокауст) у Немачкој, али су стотине хиљада Јевреја убијене, а да нису никада среле немачког војника", написао је Лапид пошто је Парламент Пољске у петак изгласао контроверзни закон којим се забрањује свако помињање учешћа пољске нације у злочинима Холокауста.

Законом се забрањује и употреба речи "пољски логори смрти" за места где су Јевреји и други убијани у Пољској под окупацијом нациста током Другог светског рата.

Свако ко прекрши тај нови закон Пољске, укључујући и странце, биће кажњен новчано или затвором до три године, пренели су израелски медији.

Лапид, лидер израелске опозиционе партије, написао је да јесте било пољских логора смрти и да ниједан закон то не може изменити.

Амбасада Пољске у Тел Авиву му је одговорила оценивши да је његова изјва доказ да је образовање о Холокаусту преко потребно чак и у Израелу, на шта је израелско Министарство спољних послова оценило да је жалосно што Амбасада Пољске "покушава да придикује" Израелцима о сећању на Холокауст.

Извори: Бета, Нови магазин


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Неки Пољаци јесу, наравно, саучествовали у тзв. Холокаусту. Али нисам сигуран да је Јеврејима баш паметно што дижу грају због овог пољског закона. Јер, ако се поведе мало жешћа расправа, могло би да искрсне питање - зашто су се Пољаци тако односили према Јеврејима када су и сами били жртве нациста?

Можда зато што памте? И злопамте. Рецимо:

"Једна фасцинантна чињеница коју Бристовова књига открива је да је центар јеврејске трговине пољским девојкама био у малом граду Освијенћим. Немачки назив за овај град је Аушвиц." - WORLD WIDE WHITE SLAVE TRADE CENTERED IN ISRAEL: Post “BLACKLISTED” Or “Buried” By GOOGLE [RE-POST] Modern Day Slavers – “Their God Granted Right?!”Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de