Пређи на главни садржај

Пол Крејг Робертс: Украдоше нам Америку

Cartoon Movement - BULLETPROOF

Данас је Ускрс, важан хришћански празник. А опет, нема га у календару који је део "Епловог" софтвера што га та компанија испоручује са својим лаптоп рачунаром. Данас је и Први април, тј. Дан будала, али то већ јесте обележено у "Епловом" календару. За "Еплове" програмере, априлски Дан будала је важнији од Ускрса.

Како је могуће да једна америчка компанија, "Епл", означава Пети мај (мексички јубилеј победе над Французима у Битки код Пуебла 1862. године, али не и Ускрс?

И јеврејску Хануку 13. децембра, али не и Ускрс?

И Кванзу 26. децембра, али не и Ускрс?

И Дан мрмота 2. фебруара, али не и Ускрс?

И Дан св. Патрика 17. марта, али не и Ускрс?

И Дан Земље 22. априла, али не и Ускрс?

И први дан Рамадана, муслиманског празника који почиње 15. маја, али не и Ускрс?

И Еид ал-Фитр, крај Рамадана од 15. до 17. јуна, али не и Ускрс?

И Еид ал-Аду (Курбан-бајрам) 20. августа, али не и Ускрс?

И Рош Хашану, јеврејску Нову годину 10. септембра, али не и Ускрс?

И јеврејски Јом Кипур 19. септембра, али не и Ускрс?

И муслиманску Ашуру 20. септембра, али не и Ускрс?

И Дивали, хиндуистички Дан светлости 7. новембра, али не и Ускрс?

Ето како краду нашу, америчку културу, и бришу сећање. У моје време, Ускрс смо звали Ускршњи празници. Данас је то Пролећни распуст, време за пијанчење и сексуалне баханалије на плажама Флориде.

САД су основане као хришћанска држава. То не значи да су држављани морали да буду хришћани или ће, у супротном, бити прогнани. То је једноставно значило да сте морали да размишљате о другима да би смели да се ујутру погледате у огледалу. Хришћанство је америчкој култури дало морални тон. Јесте, било је много лицемера и много чега злог, али постојао је стандард за просуђивање. Имамо ли данас, у 21. веку, нека начела на основу којих ћемо судити о (не)делима Вашингтон оправдаваних лажима, потпуним или делимичним уништењима толиких земаља и народа? Осим шачице људи, Вашингтон нико не критикује због ратних злочина које и дан-данас чини по целом свету. Све уз фанфаре америчких медија.

Данашњи Американац, бар онај из великог града, не сме да се погледа у огледалу ако није опљачкао кога старог или беспомоћног човека или, још боље, масу њих. Судећи по покољима које смо извршили само током последњих сто година - над Авганистанцима, Ирачанима, Либијцима, Сиријцима, Пакистанцима и Србима, и подржавајући Израел и Саудијску Арабију, над Палестинцима и Јеменцима - Американци о другима мисле да је све то олош и шљам, што се може сатрти без бојазни да ће се нарушити било шта од америчког схватања исправног и погрешног.

Стога и бива да америчке "дипломате" страним државницима и владама говоре да морају да чине шта им Вашингтон каже или ће бити тако избомбардовани да ће се вратити у камено доба.

Стога и не не чуди што за Ускрс, други по важности хришћански празник, нема места у "Епловом" рачунарском календару, јер је шачица Јевреја успела да истера своје, да Божић више не буде општенародни празник, да га сведу на само још једну потрошачку грозницу.

Држава без заједничке засноване на заједничким моралним начелима и није држава. А опет, оно што би хтело да је држава, Сједињене Америчке Државе, бива утеравано у рат против једне праве државе, Русије. САД немају никаквих шанси у предстојећем рату.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Трамп једно говори друго ради


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: How Our Country Was Stolen - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на antiX Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de