Пређи на главни садржај

Пст...тихо...Еве зашто је Шојгу опстао, а Рогозин смењен


Са сваким одлагањем званичног саопштења ко ће бити руски нови министар одбране, постајало је све очигледније да премијер Дмитриј Медведев жели да се ратосиља Сергеја Шојгуа, јер му је конкуренција за место следећег председника, али и то да се садашњи председник Путин прибојава како Ставке, -"здружених снага" Министарства одбране, Генералштаба, обавештајних служби и војно-индустријског комплекса - тако и да не остави утисак да је, смењивањем Шојгуа, капитулирао пред непријатељима с оба фронта, руског и међународног.


Путин је у последња три дана имао три радна састанка са Шојгуом и начелником Генералштаба генералом Валеријем Герасимовим. Шојгу је такође био назочан Путиновом састанку са израелским премијером Бењамином Нетањахуом 9. маја, и седници Савета безбедности сазваној истог дана. За више детаља о Путином састанку са Шојгуом и Герасимовим 20. априла кликните овде.

Лево: 15. маја и, десно и крајње десно, Путин и Шојгу 17. маја 2018.

У саопштењима Кремља, Шојгу је називан садашњим министром одбране. Када су Путиновог портпарола јутрос запитали какав је Шојгуов статус, Песков је одговорио:"Званично саопштење ће бити постављено на наш веб-сајт чим буде издато." Министарство одбране је одбило да одговори.

Учесталост Путинових састанака са Ставком, тј. Шојгуом, који је на те састанке с председником долазио у униформи, је без преседана. Као и потоњи мук московских војних и политичких аналитичара. "Взгљад", вазда најиздашнији и најтачнији медиј када је у питању војска, и близак Генералштабу, није објавио ни реч о Шојгуовим изгледима да опстане у Влади. Ћутао је и када је Медведев пре недељу дана одстранио Дмитрија Рогозина, заменика премијера задуженог за војно-индустријски комплекс, такође конкуренцију за будућег председника, али који има подршку војних и државних предузећа. Рогозин је лансиран међ звезде, у космичку службу "Роскосмос", одакле ће надгледати производњу нових ракетних система и спровођење стратегије космичког рата.

Као грађански политичари, Шојгу и Рогозин уживају бенефите великог поверења руских гласача у главнокомандујуће и војску, великог скоро као у председника, а далеко већег од поверења у Медведева и његов "цивилни сектор" министара. Према истраживању "Левада центра" ("страног агента", по Министарству правде - прим. прев.) спроведеном прошлог новембра, Путин ужива потпуно поверење 75% анкетираних, војска 69%. У односу на резултате које је показало истраживање исте куће 2015. године, то је, што се тиче војске - пораст, док је поверење у председника, Цркву, извршну власт у целини и посебно у Медведевљеву владу опало. Генерално, анкете о поверењу у државно руководство које Левада спроводи сваке године показују да је Шојгу дупло мање популаран од Путина, али двоструко више од Медведева. По прошлогодишњим резултатима,Шојгу је био други најпопуларнији руски политичар, одмах после Путина, а Медведе, кога је по попларности претекао и стари и (неизвесно као код Шојгуа) нови министар спољних послова Сергеј Лавров, тек пети.

Извор: https://www.levada.ru/2017/12/13/17249/

Прошле године, "Левада" је упоредила рејтинге руских вождова током претходне две године - поверење у Шојгуа и Лаврова је расло, у Медведева опадало. Такви резултати су производ америчког рата против Русије, одражавају склоност Руса према онима који се боре против непријатеља и да мрко гледају на "слабиће" и "капитуланте".

У уторак, "Комерсант" је пренео тврдње неких својих извора из власти да ће Шојгу опстати, бити поново именован, иако има покушаја да га се отарасе, није речено зашто. Наводни кандидати за Шојгуов посао били су из круга председниковог личног обезбеђења - неприхватљиво за војно руководство, које је,здушно, роварило против Путина и подржавало Шојгуа.

"Комерсантови" извори нису објаснили ни зашто Путин стално одлаже Шојгуово реименовање.

Оставленные и отставленные

Ова јучерашња интернет објава потврђује постојање пега на узаврелом Кремљу, да заиста јесте постојала завера против Шојгуа, да се хтело да га се "зезне" и да је и даље неизвесно како ће се ствари одвијати, "упркос ауторитативном тону званичних саопштења, а уз небројене, међусобно контрадикторне, гласине". Наводно,коловођа опозиције Шојгуу је монархиста и финансијер донбаских бораца Константин Малофејев, уз несебичну помоћ Алексаја Венедиктова, директора проамеричког радија "Глас Москве". "Комерсантови" извори - независни, наравно - говоре и о "растућем неповерењу и непријатељству између Путина и Шојгуа".

Дакле, по "Комерсанту" бар, Шојгуу је допуштено да остане на положају јер представља "сталну амбуланту" Медведевљеве владе.

http://johnhelmer.net/


Аутор: Џон Хелмер
Извор: CONSPIRACY AND SILENCE — HAS DEFENCE MINISTER SHOIGU BEEN DISMISSED BY PRESIDENT PUTIN?
Колаборант Трачерског одреда Шесте колоне: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Кранчбенг плусплус Линуксу

Коментари

 1. Ако имате времена скенирајте повремено садржај, ови пишају уз ветар.
  Или САВАМАЛА: https://www.savethemales.ca/

  позз

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Знате ли шта је РСС (RSS) агрегатор?
   Е, преко тога пратим преко 600 извора, од чега су стотињак главних, које прво прегледам.
   Међу тих стотину је и сајт Хенри Макова. Зашто га не преводим?
   Зато што сматрам да сам тек почео са темама о, ајд да кажемо, ционизму, а Маков је радикалнијих погледа од просечних критичара јеврејске политике, овај сајт је на "Гугловом" Блогеру, па... Разумете, ваљда.
   Рачунам да ћу летос решити ове своје здравствене проблеме, а онда окрећем и нови лист у блогерају и превођењу.
   Али о том потом.

   Избриши
  2. Ђоле Јанговић20. мај 2018. 18:13

   Најважније је да ти оздравиш... Зајеби блогерај ако ти шкоди здрављу бата Ацо:)

   Избриши
  3. Де си, бре, Ђоле. Недостаје ми да се понекад чујемо. Али "Ја, Уредник" ме трајно бановао на свом сајту.
   Иначе сам добро. Али увећани залисци морају да се оперишу. Надам се да ћу у јуну, када ми је заказан предоперациони преглед, завршити с тим.
   А блогерај, као што видиш, не претржем се баш с преводима. Преведем само оно што мислим да је штета пропустити а не тражи више од три-четири сата рада.
   Је л' те слушају они тамо? Како си с "вадикалима"?

   Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de