Дебкафајл: У другој експлозији за последња четири дана, код Дамаска разнет ирански војни објекат за електронско ратовање


У понедељак 21. маја ујутро чуле су се снажне експлозије у округу Наиџа јужно од Дамаска. Тамошња сиријска војна академија је била претворена у иранско-хезболашки обавештајни штаб и ирански центар за електронско ратовање.

О експлозијама је први известио "Скај њус" на арапском језику, али без званичне потврде и објашњења узрока експлозије. Ако вест буде потврђена, то ће значити да је у току четири дана изведен и други напад на иранске циљеве у Сирији.

Да подсетимо, 18. маја су разнета складишта горива, оружја и муниције у сиријској ваздухопловној бази код Хаме. Иако су сиријске власти то порекле, тада је у нападу на једну од најважнијих иранских база у Сирији погинуло на десетине иранских официра. Наши војни извори су нам јавили да су напад извеле копнене снаге непознате припадности, које су на базу испалиле осам пројектила.

DEBKAfile - Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Препорука (зато што има више детаља и зато што се практично признаје да је и овај напад - израелски): Report: Explosions heard at Iranian facility near Damascus | The Times of Israel
Извор: Iranian electronic warfare facility blown up south of Damascus, second explosion in 4 days - DEBKAfile
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!