У међувремену, нећирилизовано: Is Linux an OS, a kernel or both? (Linux vs GNU/Linux)

Извор за илустрацију, уједно и препорука: Should I Call It Linux Or GNU/Linux? — Linux Naming Controversy

Да се мало одморим од вести, реко ајд да погледам шта на "Јутјубу" има новог о Линуксу. На каналима које стално пратим није било много интересантног, па кренух да тражим нове изворе. И одмах права ствар: Gary Explains и Is Linux an OS, a kernel or both? (Linux vs GNU/Linux).

Зашто "права ствар"?

Зато што брат Гари говори правилним матерњим језиком, то као прво. Нема везе што је то енглески, поштовање језика свог народа је вредно и нашег поштовања, све да је у питању и шиптарски.

Друго, тема је...Уф. Тема је основни проблем линуксаша: појмовна збрка. Гари је кренуо одакле и треба, да разјасни шта је линукс, а шта ГНУ/Линукс.

Енглески? Нема превода? Е, ту могу да изнесем само свој став: нема напреднијег коришћења ма којег оперативног система, па и ГНУ/Линукса, ако не знате језик српског окупатора. Што уопште није лоше, јер познавање језика непријатеља је императив његовог разумевања, а тиме и ефикасне борбе.

А и све команде на пингвинчићима су на исквареном француском познатом као енглески језик.

Дакле, Гаријев прилог је, мислим, леп почетак за тек просветљене и ослобођене, бивше кметове "Мајкрософтовог" феуда и еугеничара Гејтса, који је и сам слуга, али не само ДАРПА-е и тзв. дубоке државе, него врха, оне шачице англоционистичких "господара".

Извол'те, на:



А да, погледајте и коментаре, има корисних.

(Колегама продуцентима: Видео је и стилски компактан, зар не? Али једна камера је једна камера: има грубих, неприродних резова, нема динамике... Ево  шта дају три камере у студију: Michio Kaku: The Universe in a Nutshell (Full Presentation). Ја за бољи, лепши, пример не знам.)


Извор: Is Linux an OS, a kernel or both? (Linux vs GNU/Linux) - YouTube
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Ем-Икс Линуксу

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!