Пређи на главни садржај

Дебкафајл: Зашто Трамп и Нетањаху нису говорили о израелско-руској кризи? Јер је са Путином већ договорено...

Фотографија: Ави Охајон / ГПО

Председник Доналд Трамп и премијер Бењамин Нетањаху су приликом заједничког сусрета са новинарима у седишту УН, 27. септембра,  на елегантан начин заобишли тему израелско-руске кризе. Трамп је рекао да "САД подржавају Израел", док је Нетањаху саопштио да је од америчког председника добио "све што је тражио". А тражио је - шта? Ништа.

Наши извори кажу да су план рада и порука овог сусрета већ били зацртани, јер је Нетањаху, када се спремао да отпутује за Њујорк, после хитног састанка са сарадницима из владе задуженим за безбедност, већ знао да руски председник Владимир Путин очекује сусрет с њим за неколико дана, када се стиша бура у Москви и Тел Авиву, изазвана обарањем "иљушина-20".

Нетањаху је обавестио Трампа да се са Путином већ договорио, да:

- Споразум о избегавању сукоба који обухвата питања руско-израелске војне координације током операција Израела у Сирији мора да буде измењен.

- Али обе стране ће га се придржавати и таквог какав је сада, све до сусрета лидера Русије и Израела.

- Путин и Нетањаху ће такође одлучити како - ако уопште - се испорука руских система С-300 уклапа у нов споразум о координацији.

Због тога је израелско-руска криза остала ван дневног реда Трамповог и Нетањахуовог сусрета на маргинама Генералне скупштине УН. Оба лидера су оптимисти, верују да ће Путин донети праву одлуку и, отказивањем испоруке С-300 Сирији, отклонити проблем. Али пошто је у среду ипак било непознато шта ће Путин одлучити, новинарима је требало одвући пажњу с тог питања и отуд Трампова изјава "Допада ми се решење две државе" (Израел и Палестина), изречена у полушаљивом тону.

Упалило је. Новинари су се одушевили новим насловом на познату тему, нису се трудили да постављају непријатна питања о најновијој кризи која се надвила над Блиским истоком.

Главна тема Нетањахуовог говора што ће га одржати у УН у четвртак поподне, после сусрета са неколико светских лидера, биће - Иран. Палестински вођа Махмуд Абас ће говорити пре њега, у још једном напору да привуче међународну пажњу на палестинско питање.

https://www.debka.com/


Претходно из истог извора: Дебкафајл: Путин криви "трагичне околности" зa пад руског авиона
Извор: Trump and Netanyahu skipped the Israeli-Russian crisis until after an early PM-Putin encounter - DEBKAfile
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Бунсен лабс Линуксу

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de