Србија ће производити наоружање за руске борбене хеликоптере

Према речима помоћника српског министра одбране за материјалне ресурсе др Ненада Милорадовића, руски партнери су заинтересовани да на својим хеликоптерима виде и најновије продукте српске војне индустрије када је у питању ваздухопловно наоружање класе ваздух-земља. Ова сарадња има велику економску перспективу


Ово је у интервјуу специјализованом српском вазухопловном порталу Tango.Six рекао помоћник српског министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић. Он је додао да ће баш као и у случају опремања лаких хеликоптера Газела и H145M, слична концепција бити примењена и за наоружавање борбено-транспортних хеликоптера Ми-17, „али и за неке друге летелице са којима се ми опремамо“ (мисло се вероватно на ударне хеликоптере Ми-35М који ускоро треба да уђу у наоружање Војске Србије, примедба аутора). Том приликом ће бити употребљено најсавременије наоружање класе ваздух-земља које развија српска наменска индустрија.

Према речима др Ненада Милорадовића, са руским партнерима се разговара и о могућим пакетима опремања руских борбених хеликоптера, који би били понуђени трећем тржишту.



Потражња за управљивим ваздухопловним наоружањем је веома велика, али је оно и доста скупо. Управо на овом плану је могућа сарадња између руске и српске војне индустрије, која ће резултовати значајно нижом ценом у односу на конкуренцију, када је нпр. у питању продаја потпуно опремљеног ударног хеликоптера. Наиме, руски партнери су заинтересовани да својим традиционалним купцима понуде своје хеликоптере на којима ће се налазити српско наоружање.

ВЕТЕРАН СА „КОРИДОРА И КОШАРА“:Србија модернизује чувене тенкове на стандард Т-55-Х
Извор: Бог рата

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Исеци-налепи блогерајем се не бавим, што значи да за преношење туђег производа имам дебелог разлога. Овога пута их је два:

1. Без развоја војне индустрије нема науке и привреде, а и одбрамбене могућности државе су осакаћене. Стога је ово лепа вест, иако је само најава. Видећемо да ли ће хтење бити материјализовано.

2. Гласило Tango.Six  сам већ препоручио, а горњи чланак треба да буде препорука за веб-сајт Бог рата, специјализован за војна питања. Како га и сам "трошим", поред двадесетак страних извора истог или сличног карактера, можете ми веровати на реч да је користан. А и пријатно га је читати, на ћирилици је. Мане: а) заглавље ем не одговара стварном називу сајта, ем је на латиници; б) не зна се чији је сајт.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!