Пређи на главни садржај

Пресуђено у Женеви: Већина царина Америке на робу из Кине нелегална

Александар Јовановић: Ако је Одбор за решавање спорова при Светској трговинској организацији пресудио у корист Кине онда се намеће питање колико је Запад спреман да и даље следи САД. И да ли је ово, EU-Kina: video samit bez vidljivog napretka | Evropa | DW | 15.09.2020, само да се најгеноциднија нација свих времена не досети. 

Ову вест не стављам У "Предлоге...", прилажем је да бих истакао који развој догађаја треба пратити, јер ће имати реперкусија и на нас.

Илустрација: Пиксабеј


Већина царина Америке на робу из Кине нелегална

ЖЕНЕВА - Одбор за решавање спорова при Светској трговинској организацији пресудио је против већине царина које су САД увеле на робу из Кине.

Одбор је саопштио да мере САД крше кључне принципе међународне трговине и услове под којима Вашингтон приступа Светској трговинској организацији, преноси Кјодо.

Портпарол кинеског министарства трговине је поздравио пресуду, коју је оценио као „објективну и фер”. Он је рекао да се Кина нада да ће САД у потпуности уважити одлуку Светске трговинске организације.

Представник америчког министарства трговине Роберт Лајтхајзер критиковао је одлуку одбора и рекао да је Светска трговинска организација „потпуно неадекватна да заустави кинеске штетне технолошке праксе”.

Он је рекао да САД мора да буде дозвољено да се бране против непоштених трговинских пракси и да администрација председника Трампа неће дозволити да Кина користи Светску трговинску организацију како би искористила америчке раднике и компаније.

Одбор је одлуку донео након што је Кина поднела жалбу због рестрикција на увоз уведених од стране САД.

САД имају право да уложе жалбу на одлуку у року од 60 дана, преноси Танјуг.


Извор: Политика


Коментари

Популарни постови са овог блога

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.

Како красти без учинка: "Србин инфо"

Јооој ти Срби... Не наилази увек на разумевање код читалаца, али бука што је дижем кад неко покраде или другом припише продукцију "Ћирилизовано" даје резултате - крађа је све мање и мање, што се да видети на страницама Плагирано и непотписано (1) и Плагирано и непотписано (2 ) . Али лоповлука ипак има. Зашто је то важно, да крађа преводилачке продукције не буде?