Пређи на главни садржај

ОД БРАТА ТРАМПА: КОСОВО И ИЗРАЕЛ ОД СУТРА УСПОСТАВЉАЈУ ДИПЛОМАТСКЕ ОДНОСЕ


Министарство иностраних послова и дијаспоре Косова најавило је да Косово и Израел успостављају дипломатске односе у понедељак, 1. фебруара.

У саопштењу тзв. МИПД Косова наводи се да Косово улази у нову историјску фазу са Израелом и тиме јача међународни државни субјективитет Косова, преноси Анадолија.

“У понедељак, 1. фебруара, свечаном виртуелном церемонијом биће потписана формализација дипломатских односа између Косова и Израела. Званично потписивање дипломатских односа обавиће министар иностраних послова и дијаспоре Косова Мелиза Харадинај-Стубла и министар иностраних послова Израела Габриел Ашкенази”, стоји у саопштењу.

Додаје се да је израелско признање једно од највећих достигнућа Косова које је омогућено захваљујући вјечном савезнику, Сједињеним Америчким Државама.

“Овај веома важан тренутак за нас је продужење дугог пријатељства између наших народа, које је сада крунисано успостављањем дипломатских односа”, изјавила овим поводом шефица косовске дипломатије, додајући да је Косово вјечно захвално Сједињеним Америчким Државама.

Признање Косова од Израела договорено је у оквиру Вашингтонског споразума о нормализацији економских односа Косова и Србије, потписаног 4. септембра прошле године у Бијелој кући у присуству тадашњег америчког предсједника Доналда Трампа.


Извор: Фронтал

Коментари

Популарни постови са овог блога

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.

Пентагон и вакцина за промену људског понашања. И наравно Бил Гејтс (видео)

Видео испод је наводно снимљен током презентације у Пентагону 2005 г. Кружи интернетом бар од 2013. године. Сада га "шерују" као Бил Гејтсову презентацију у Пентагону. Тешко је потврдити да ли је то заиста Гејтсова работа. Ипак, чињеница да се истраживање и развој раде под покровитељством Министарства одбране САД-а говори довољно. Штавише, истраживања и развој вакцине, који су довели до неких резултата у 2005. години, откривају наопаку психологију дела америчке елите. Чак и сада, 2020. године, научни свет је неподељеног мишљења да упркос мапирању генома човека, још увек веома мало знамо о механизмима како различити распореди хромозома утичу на човека. Човечанство још увек не уме да се бори против генетских болести. Застрашујућа је и сама помисао да војска пружа покриће за експерименте и истраживања у области употребе вакцина за модификацију људског понашања и других сличних пројеката. Мало је вероватно да је тренутна пандемија КОВИД-19 резултат ових истраживања. Без обзи