Пређи на главни садржај

Геноцид у Турској није почињен само над Јерменима

Спомен комплекс геноцида над Јерменима 


Геноцид у Турској није почињен само над Јерменима. Иста судбина задесила је Грке, Асиријце и Језиде, блискоисточни народ. Жртвама геноцида били су и руски досељеници, који су живели у Карској области за време Руског царства (неки руски политичари, који желе пријатељство са Турском, покушавају да се тога не сећају).


Union of Greek Communities of Armenia - Home | Facebook

Ко то каже, ко то лаже, Србија је мала... Исто се може се певати и о Грчкој и Грцима. Мала Азија је отаџбина Грка, где су живели три хиљаде година, а онда готово сви били истребљени.


Сваке године, 19 маја, Грци целог света обележавају годишњицу геноцида. Према најприближнијим проценима, у Малој Азији, Понтосу и Кападокији живело је више од два милиона Грка, у данашњој Турској мање од три хиљаде.


Годишњица геноцида над Грцима обележава се и у Јерменији. Овде живи, већ три стотине година, мала заједница Грка, и Јермени, заједно са њима, посећују спомен комплекс Цицернакаберд ((јерм. Հայոց ցեղասպանության զոհերի հուշահամալիր - Тврђава ластавице), где полажу цвеће код "вечне ватре".


Union of Greek Communities of Armenia - Home | Facebook


Armenian Genocide Museum & Institute

Ове године, 19 маја, у Јеревану је приказан филм Центра за јелинистичка истраживања из Чикага. У филму су представљена сведочења геноцида, који је трајао од 1914 до 1922. године, током Османске империје, али и владе Кемала Ататурка. Снимљени су и сведоци ових догађаја, масовних убијања и марша смрти. Тада су били деца, сада веома стари људи.


Нећемо препричавати њихова сећања, већ рећи само једно: радили су им исто оно што и Анте Павелић, Андрија Артуковић, Макс Лубурић и хиљаде и хиљаде других усташа Србима. Нажалост, и то да су Европа и САД злочин и злочинце дуго прећуткивали и штитили, јер су, пре свега Енглеска и Француска , после Првог светског рата хтеле да обнове "пријатељство", или тачније антируско савезништво, са Турском. Током геноцида свих споменутих народа, у Турској је убијено, поново према најприближнијим проценима, од три до четири милиона људи. Али европске и америчке бизнисмене су интересовали други милиони – на банкарским рачунима.


Истраживање геноцида не само Јермена, већ и Грка и Асијирца, помаже да се разумеју прави разлози за геноцид у Турској. Турци обавезно поновљају да су Јермени “депортовани због подршке Руској армији”. Али Грци су били масовно убијани још од 1914. године, иако Грчка све до 1917 године није учествовала у Првом Светском рату. Ово показује прави разлог и циљ турске владе: Турска је само за Турке.


Нажалост, примера сарадње јерменских, грчких и асиријских организација још није пуно, али неки ипак постоје. Пре неколико година, један од истраживачких центара јерменске дијаспоре, Zoryan Institute из канадског Торонта, почео је сарадњу са јелинистичкимн центром из Чикага. Заједно су објавили већ неколико књига, а сада спремају нову.Арам Гарегињан

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de