Пуковник Касад: Савет команданата са терена



Обавештење: Војни Савет команданата са терена ДНР и ЛНР.


Команданти на терену су ме овластили да објавим. Захтевам максимално ширење.

"Војни савет команданата на терену из ДНР и ЛНР је планиран да се одржи до краја месеца. На том Савету мора да се реши питање стварања Министарства одбране Новоросије.

Идеја је подржана од стране 90% од команданата на терену из ЛНР и значајног дела команданата на терену из ДНР - они се залажу за стварање Министарства одбране Новоросије, за уједињену Новоросију, а не за одвојене ДНР и ЛНР. Идеју су подржали и Козаци.

Апсолутно је очигледно да су руководства ДНР и ЛНР против стварања уједињене Војске Новоросије.

Већина команданата на терену намерава да иде до краја за идеју Новоросије као државе.

Нема се где повући. Русија је иза нас. "

На руском: Сводки от ополчения Новороссии | VK

ПС. То је већ значајније од мутне приче са "генералом" Корсуном. Са интересовањем чекам списак учесника и донетих одлука, ако ће се такав савет стварно окупити. Они о томе причају од јула, али процес формирања јединственог војску није отишао даље од Стрелковљевог војног савета и координационог седишта у Краснодону.

ДОДАТАК: Генерал Петровски је такође говорио о овој теми.

Чуо сам о овој идеји од тзв генерала Корсуна, који тренутно седи у мом подруму. Па, можда је Козаци и ефективно непостојеће Министарство одбране ЛНР заправо подржвају. Не знам ништа о подршци таквој идеји команданата ДНР, барем на нивоу команданта батаљона.

Судећи по овој изјави и најави, иницијатива за такав савет очигледно потиче из ЛНР.

Мозговој и Стрелков говоре на тему актуелне политике.


[Напомена преводиоца на енглески: видеу недостаје енглеска верзија - глас или титлови. Ако случајно имате линк на енглеску верзију са гласом или барем преводом, онда ћу вас замолити да ми га пошаљете као коментар или у приватној поруци. У овом случају, чак и руски транскрипт недостаје, тако да не постоји ни начин да се користи "опција пијаног лудака" - аутоматизовани превод руског транскрипта.]

Интервју Мозговоја


  Стрелков на чувеном мистериозном форуму:
Данас сам цело вече листао "делегате" из Доњецка. Мојих су била петорица. Веома сам тужан због овога. Нећу утиске делити с вама, али ћу само ово рећи: Стидим се због неких од мојих другова међу командантима. Надам се да ће им моје речи бити пренете и да ће разумети због кога тачно се стидим (и зашто).

Један број команданата ће престати да прима хуманитарну помоћ из позадине. Још увек имам довољно "власти" за то.
"Замолићу" становнике Доњецка нешто: прошле суботе у Москви, у ресторану, одржао се "победнички парти". Шездесет људи на челу са Сурковим је славило победу. Бородај, Захарченко и Пургин су "партијали" испред ДНР.

Као коментар: сетио сам се старогрчког мита о краљу Миди - истом краљу који је успео да од богова измами способност да све претвори у злато. Дакле, са моје тачке гледишта, Сурков је "Мида данашњице". Једина разлика је да се све што он  дотакне (и све што га додирне) сместа претвори у течно рафинисано срање.

Оригинални текст на руском: Colonel Cassad - Военный Совет полевых командиров
Извор: Colonel Cassad (in English) - Military Council of field commanders
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!