The Saker, с ведрије стране: Пропаганда ББЦ-а и даље најбоља



Заправо, дешавају се веома озбиљне ствари - сукоби у новоросијском руководству су све гори и гори, али ми је потребно времена да напишем нешто мање-више кохерентно. Тако да о томе касније данас или сутра.

У међувремену, ево неколико цртица:

ББЦ је најбољи!

Јуче сам видео следеће на сајту ББЦ-а:



"На сцени:  Пол Адамс из ББЦ-а у Луханску

Пролазимо поред огољених и изувртаних остатака владиног оклопног конвоја, уништеног док се пре две недеље повлачио из Луханска.

То је страшан призор потпуног уништења. Десетак или више тенкова, камиона и оклопних транспортера распорених и разнетих усред кратера и огољених, поцрнелих дебала.

Ово је био окрутан посао, уз употребу прецизне ватрене силе какву побуњеници никако сами нису могли да обезбеде. Могуће је да су руски хеликоптери били укључени.

Страхотно место служи као подсетник да је мало вероватно да ће моћни сусед Украјине на истоку, ако примирје потпуно пропадне, стајати са стране и посматрати."


"Ово је био окрутан посао, уз употребу прецизне ватрене силе какву побуњеници никако сами нису могли да обезбеде. Могуће је да су руски хеликоптери били укључени." Бисер. Очигледно се нико у Великој Британији (или Украјини) никада није потрудио да цивилима објасни да све што је потребно јесте извиђачка група са артиљеријским извиђачем и једна салва вишецевних ракетних бацача, да се постигне оно што је бибисијевац видео. Такође, преститутки очигледно нико није објаснио да је управо таква комбинација омогућила да Новоросијске оружане снаге потуку говнадију - ХРС, хунтине репресивне снаге. Али најбољи део је "могуће је да су руски хеликоптери", а посебно типична модерна употреба речи "могуће" (possible), којa се у модерном зомбификованом жаргону увек схвата као еквивалент за "вероватно" (probable). Волео бих да је ББЦ-у неко рекао да би руски напад хеликоптера нанео много мању штету него удар вишецевних ракетних лансера, али није у томе поента. Поента је да ако преститутка прихвата да је могућ хеликоптерски напад, зашто онда не би био могућ и напад руских бомбардера или чак удар крстарећим ракетама? Зашто не прихвате да Руси, чијих "19 маневарских батаљона" (званични подаци из Кијева!) наводно имају ромулијанског типа "справу невидљивости", користе и космичке зраке смрти које покреће "претварач од дилитијумских кристала". И то је "могуће", као и употреба руских јуришних хеликоптера, иако није вероватно.

Такође сам приметио добромисао "Луханск",  уместо зломисли "Луганск". Јадно ... али,

ББЦ је још увек најбољи!

А онда видех ово:
Превод: Ебола је глобална безбедносна претња - Обама
Амерички председник Барак Обама je епидемију еболе у западној Африци назвао претњом целом свету и најавио већу улогу САД, укључујући 3 ооо војника, да помогну у борби против вируса.
                  

Јесте! Написали су: Обама ће послати "3 000 војника, да помогну у борби против вируса". Да, знам шта су мислили под тим, али погледајте шта ми је Josetxo јутрос послао (-: изгледа да ми чита мисли :-)


Превод: Хвала богу те лидер слободног света и добитник Нобелове награде за мир 2000. године има план за борбу против ебола вируса. Избомбардоваћемо то ј ... ђубре и вратити га у камено доба. АКО ИМАШ ЧЕКИЋ, СВЕ ТИ ЛИЧИ НА ЕКСЕР !

Типично. Изгледа као да су Американци коначно схватили да Кинези навелико раде по Африци и, уместо да се с њима надмећу, они формирају АФРИКОМ. Јесте, момци заиста посвуда виде само ексере.

ОК, сад морам да се вратим лошим вестима из Новоросије. Надам се да ћу други пост имати данас касније.

Живели,

The Saker

ПС: Ако се добро сећам, када су стваране "звездане стазе" (Star Trek), Клингонци је требало да представљају Кинезе, а Ромулијанци Русе. Ако је тако, онда се уклапа и прикладно је сумњати да су Руси створили "справу невидљивости" за своје оружане снаге.


Извор: The Vineyard of the Saker: On a lighter note: the BBC propaganda is still the best
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!