The Saker: На сва зверства украјинског режима, на Западу мук

Данашњи коментар Степског сокола стигао је у прави час, пошто смо раније данас објавили сензационалан видео (доле), пример шта све западни медији игноришу и шта "не знају" о догађајима везаним за масакр у Одеси 2. маја. Биће то велика ствар.

Све већи број појединачних вести о крајњој бруталности кијевског режима и обилном присуству неонациста у његовим редовима претвара се у лавину и, сигурни смо, завршиће као велика срамота по ЕУ и САД, које су прихватиле Кијев .

То нарочито важи за Немачку, која је хиперосетљива на нацистичка питања.

Шта каже Степски, ни сами не бисмо могли боље рећи:

Данас је, покопана у 9. минуту извештаја најновијег издања Канала 1 ( Channel 1), била 23 секунде дуга изјава истражитеља Летонског центра за људска права, Енорста Гронича, који је у камеру рекао да је интервјуисао људе из села које су хунтине репресивне снаге недавно евакуисале и који су му рекли за "више случајева групног силовања малолетница старости 12, 13 и 14 година" од украјинских зликоваца.

Према Гроничу, ова врста обрасца спада у дефиницију "геноцид".

У ствари, руски ТВ канали су такође извештавали о масовним гробницама, бројним случајевима када су цивили извучени из својих аутомобила и по кратком поступку устрељани, масовним гробницама људи стрељаних док су им руке биле везане на леђима, мучењима, мучењима и опет мучењима: систематском батинању, жигосању кукастим крстовима, ранама од ножа, сломљеним костима, траумама главе, оштећеним бубрезима - свему што би било које притворено лице, без обзира на разлог притварања, могло да очекује од хунтиних "ослободилаца".

Осим тога, сада постаје јасно да око 50% Новоросијана "ратних заробљеника", који су били размењени за украјинске заробљенике под условима недавног споразума о прекиду ватре, нису били борци, већ цивили заробљени искључиво због и у сврху размене.

Није тешко замислити шта се догодило са несталих 50%: већина је мучена, убили су их пијани украјински зликовци (у оштром контрасту према томе како су Украјинци ратни заробљеници били третирани - окупани, нахрањени, обучени, а затим им је дат избор хоће ли у Русију или назад у Украјину).

Онога ко зна шта је украјински национализам и украјински националиста ово не изненађује. Не само да је потпуно у складу са оним што се дешава у остатку Украјине под контролом хунте, већ је у складу и са праксом украјинских националиста за време Бандере, а и од раније.

Не, оно што је за неверовати је мук Запада. За некога попут мене, који сликовито памти гласне и огорчене протесте западних НВО за људска права, медија и влада због кршења људских права у Чеченији, Босни и на Косову ( и због бројних  потпуно измишљених случајва !), просто је невероватно видети како из неких "мистериозних" разлога украјинска зверства на Западу пролазе незапажено.

На истом оном Западу који бесни због хапшења активиста "Пуси рајот", који изгледа озбиљно верује да организовање "геј параде поноса" у Москви спада у људска права, а овамо је потпуно равнодушан према групном силовању девојчица од дванаест или четрнаест година.

Шта то говори о Западу, његовим вредностима, лидерима, медијима и људима?



Аутор:The Saker
Извор: Russia Insider
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!