The Saker - нови блог !


Драги пријатељи,

Са огромнимим задовољством могу да вам кажем неке веома добре и дуго очекиване вести: нови блог Степског сокола је сада подигнут и ради, а можете да му приступите преко ове две везе:

http://www.thesaker.net/
и
http://vineyardsaker.net/

Мој дивни ИТ тим (А, Ф и МБ - хвала лафови !!) је уложио много труда да унесе седам година постова и коментара и да дода низ побољшања. На пример, од сада ћете моћи да се пријавите користећи мноштво различитих друштвених мрежа. Анонимни коментари ће и даље бити дозвољени.

Молимо вас да обратите пажњу на  "ABOUT"  мени и његове подменије, укључујући, што је најважније, нову политику модерације. Да се зна - сву модерацију ћу радити сам, али ова правила биће веома строго спровођена. Ја сматрам да су ова правила истовремено врло минималистичка, од виталног значаја и да доста допуштају. Овде сам морао да дозвољавам невероватну количину бахатости и непријатног троловања, све због моје наивности и тога што је овај блог од самог почетка имао политику "ма иде све, нема цензуре ". Дошло и мени у главу, али на тежак начин.

Замолићу вас да мало разгледате сајт и погледате различите стране и јавите ми шта мислите, пожељно постављањем својих "допада ми се" / "не допада ми се" и  коментара на нови блог ( и молим вас без приватне е-поште или коментара овде, у реду? ).

Постављаћу чланке и овде и на новом блогу најмање још месец дана, док се сви практични проблеми и грешке не реше и не исправе. Међутим,

Следећег понедељка, 13. октобра, обуставићу коментарисање на овом блогу (мислим на оригинални http://vineyardsaker.blogspot.com/), а ви ћете бити у могућности да коментаришете на новом блогу.

Када мањи проблеми с новим блогом буду решени (за месец дана или тако),  овај блог ће бити "замрзнут" (опет, мислим на оригинални http://vineyardsaker.blogspot.com/a), тако да више неће бити двоструког постављања. То значи да га нећу избрисати, да ћу га задржати као архиву старих текстова и, ако је потребно, као добро познату резервну опцију, ако се деси какав успешан напад (било које природе) на нови блог.

Дакле, ако сви Сакерови блогови, укључујући и  http://www.thesaker.net/ и http://vineyardsaker.net/ буду "off-line", увек се можете вратити овде да бисте се упознали са ситуацијом.

Такође, а спремни за најгоре надајући се најбољем, ту су и следеће "огледала". Прва ћу одржавати сам , али три друга не зависе од мене и мада се надам да ће остати подигнута и радити ја то не могу да гарантујем :

- водим ја:
http://thesaker.ucoz.com/blog
https://thesaker.wordpress.com/

- воде пријатељи:
https://wikispooks.com/VS/
http://info.scoop.co.nz/Saker_Analytics
https://vineyardsaker.wordpress.com/


На крају, молим вас запишите следеће адресе на којима ме можете наћи:

vineyardsaker@gmail.com (примарна)
vineyardsaker@mail.ru (главна резерва)
thesaker@unseen.is (само за безбедну комуникацију)

Можда се питате зашто сам толико параноичан. Па, прво, параноичан сам по природи, одгоју, обуци, образовању, професионалној склоности и искуству. Али, и што је најважније, знам да смо заиста нешто направили. Не само да овај блог - према Гуглу - има негде између 20000 + посетилаца дневно (по врло мирном дану) до невероватних 70000 посетилаца у једном дану - 31. августа (када су догађаји у Украјини почели да се убрзавају), али и остала четири Сакер блога - руски, француски, немачки и океанијски - такође раде веома добро, као и њихови повезани Јутјуб канали. Штавише, већ могу да вам најавим:

Радимо на још два Сакер блога: шпанском и српском ! Изгледа да има интереса и за стварање холандског Сакер блога.

Додајте на ово веома добру сарадњу са великом "Русија инсајдер" заједницом сарадника и видећете да за моју параноју има разлога. Недавна сакеромрзитељска кампања - а гурају је и даље - убедила ме је да постоје интереси тамо негде, интереси којима изузетно смета шта ради заједница Степског сокола. Њихови покушаји да ме упрљају и дискредитују завршили су се не баш добро по њих, све им се то вратило (изгубили су доста кредибилитета у процесу), али не мислим да ће се зауставити на томе. Очекујем да ће уследити и правни и технички изазови, па ми је зато требало нешто времена да припремим и обезбедим нови блог у правном и техничком смислу. Не улазећи у детаље, рецимо да смо унели прилично редундације и отпорности у нови блог.

На крају, извињавам се зато што сам имао мало времена да пишем за овај блог. Верујте ми да сам сво то време провео у развоју и јачању наше заједнице Степског сокола, и да ће се, ако Бог да, ствари ускоро вратити у оквире уобичајеног.

ОК - сад је ред на вас: шта мислите о свему томе?

Замолићу вас да нам свима кажете шта не ради и још увек багује (мени CAPTCHA за анонимно постовање не ради и мислим да ћу је потпуно уклонити), а онда бих вас замолио да будете стрпљиви док се не поправи.

Опет - пошаљите ваше одговоре на нови блог http://www.thesaker.net/. "Отворена тема" је у ту сврху ! Али ако не можете да тамо постујете из техничких разлога, рецимо багова или погрешног подешавања, замолићу вас да се јавите овде.

Срдачан поздрав и много хвала свима,

The Saker

Извор: The Vineyard of the Saker: NEW SAKER BLOG IS OFFICIALLY LAUNCHED!!
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!