The Saker: Пре пута

Драги пријатељи,

сад ћу на пут, да урадим оно што највише волим: са женом у кола, оставимо све иза себе и проведемо неколико дана у дивљини Флориде. Ако Бог да, вратићемо се у петак.

У међувремену, остављам вас са неколико кратких напомена:

1) Подкаст: Дефинитивно је некаква грешка у  другом делу подкаста, а нисам имао времена да откријем каква. Наравоученије: била је грешка што сам пост са питањима оставио да буде отворен до петка 18000 GMT и очекивао да подкаст урадим до понедељка. Следећи пут ћу оставити три дана да постављате питања (понедељак-среда), а онда ћу искористити преостало време (среда-недеља) да припремим подкаст за понедељак. Од сада и док нови блог не буде спреман, постављаћу га на "Саундклауд", "Медијафајер" и "Јутјуб".

2) Из коментара на "хомофобични видео" који сам данас  (19. новембра - прим. прев.) поставио видим да неки од вас нису схватили да особа што седи поред полицајца није жена, већ, и да цитирам службену догму, особа која исказује "нормалну и природну варијацију у људској сексуалности, што само по себи није извор негативних психолошких ефеката".

3) Ових пар недеља ме бомбардују с оптужбама да рекламирам Шешеља и "дискредитујем" или чак да сам "напустио" Стрелкова. Оно што ови критичари очигледно не разумеју јесте да ја могу да дискутујем о нечијим ставовима или ситуацији, без да нужно одобравам ставове или издајем ту особу. Ја немам никакво лично мишљење о Шешељу и имам велико поштовање за Стрелкова. Мој поглед на свет и људе није бинаран, црно или бело, волим да слободно анализирам и дискутујем идеје, ситуације и личности. Ако је неко претуп да се носи са таквим диверзитетом приступа, онда му предлажем да избегава овај блог као кугу, јер ћу сигурно наставити да тако радим и даље.

4) "Путин је слаб и побеђен" хор не попушта. Мислим да је у питању превише излагања корпоративним медијима који Путина константно представљају као потученог, изолованог, пониженог и иначе сломљеног. Пошто такви коментари не стижу у друштву са чињенично заснованим и логично представљеним аргументима, не видим смисао у томе да их побијам.

5) Новорусија: данас је министар иностраних послова Лавров говорио на седници Думе посвећеној посланичким питањима и поменуо могућност да економска блокада Новорусије од нацистичког режима у Кијеву (који је практично украо новац народа Новорусије) буде увод у украјински напад. Ја лично сам уверен да су недавне изјаве Путина и Лаврова о овој могућности припремање јавног мњења у Русији и, у извесној мери, ЕУ, за ситуацију у којој ће Русија можда морати да интервенише да заустави такав напад. Садашња ситуација је изузетно опасна, али не и безнадежна, а сигуран сам и да Русија и друге земаље врше велики притисак на хунту и њене америчке газде да не нападну.

6) Амерички избори: Ја нисам амерички држављанин, тако да ионако не гласам. Да јесам, опет не бих гласао. Избор мањег зла још увек је избор зла. И де факто одобравање легитимности система. Могу ли да препоручим онима који су заинтересовани за ово питање да прочитају један мој стари пост под насловом "СССР 1974 - САД 2007: повратак у будућност"?

ОК, то је све за данас. Одох у моју вољену дивљину са женицом. Видимо се за пар дана!

The Saker



Извор: The Vineyard of the Saker: Before hitting the road :-)
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!