Американце угрожава сопствена фашистичка влада

Џејмс Хенри Фецер
Највеће претње с којима се Американци  данас суочавају су њихова фашистичка влада и милитаризована полиција, обучена у Израелу да америчке грађане третира као непријатеље, каже амерички научник и новинар.

"Свет мора да разуме, Американци се суочавају са опасношћу од своје државе," рекао је Џејмс Хенри Фецер, уредник "Ветеранс тудеј" (Veterans Today)  и професор у пензији из Медисона у Висконсину.

"Министарство унутрашње безбедности (The Department of Homeland Security) је моделовано по угледу на источнонемачку Штази, широко признато најефикаснију тајну полицију у светској историји", рекао је Фецер за "Прес ТВ" у понедељак.
"Овде у Сједињеним Америчким Државама се покушава милитаризација полиције, из које су многи обучавани у Израелу, да их се претвори у непријатеље америчких грађана, исто тако као што Израелци третирају Палестинце као непријатеље."

Фецер тврди да су многи акти оружаног насиља, као што је била пуцњава у основној школи "Сенди Хук" у Њутауну, у Конектикату, "изфабриковани, лажни и  измишљени догађаји", у режији америчке владе, да би забранила Американцима да носе ватрено оружје.

14. децембра 2012. године, двадесеторо деце и шест одраслих је смртно погођено од стране нападача - који је касније се убио - у "Сенди Хук" основној школи у граду Њутаун у америчкој држави Конектикат. Раније у току дана, нападач је на другој локацији убио своју мајку.

Од тада је било скоро 100 пуцњава у школама, наводи се у извештају спонзорисаном од активистичких група против оружаног насиља.

"Они би волели да нам одузму оружје, јер само сто и нешто милиона наоружаних Американаца стоји између унутрашње безбедности и наметања фашистичке и милитаристичке државе у САД ", закључио је Фецер.

Напомена преводиоца : Аудио-видео снимак Фецерове изјаве, детаљнији од горњег текста, можете послушати на страници "Прес ТВ" (на енглеском језику).

Извор: PressTV - Americans threatened by own ‘fascistic’ government: Scholar
Превод: Ћирилизовано за Магацин - национални портал

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!