Украјинске оружане снаге гранатирају Десни сектор (и о Бетмену)

Десни сектор
Последњих неколико недеља гледам извештаје с фронта... и нисам изненађен. За време климавог примирја између УОС и НОС (само се сетите ротација на аеродрому), када су се на интернету описивале борбе, врло често су се појављивали називи добровољачких батаљона и Десног сектора.

Према мом извору из Доњецка (Мајкл1), артиљерија УОС помаже Новоруским оружаним снагама да будућност Украјине очисте од "патриота" (можда "грешком"). Буквално сваког дана читам извештаје о погинулима на страни добровољаца и Националне гарде (на фронту нема мобилизованих) или преосталих батаљона територијалаца (оних који су остали независни и углавном их сачињавају добровољци). Што води до одређених закључака.

Чини се да руководство УОС (мислим да је то захваљујући Порошенку) чисти своје редове од баласта, што је одавно требало учинити, јер би они пре или касније окренули оружје против владе. А сада је веома погодан моменат. И што је најважније, није потребно објашњавати губитке. За државу Украјину, све су то губици који се не рачунају, пошто добровољачки батаљони нису део Украјинских оружаних снага. Наравно, у таквим борбама гину и обични, мобилизовани војници (то се не може избећи). Али, према извештајима са терена, већином су то разни добровољци.

Разлог је једноставан. У случају мирног расплета сукоба добровољци постају непотребни, чак и опасни. Стога се они по сваку цену труде да започну рат у Донбасу (за чији крај није било шансе). И гину (што, узгред, одговара обема странама).

Напомињем да украјинским политичарима и функционерима не сметају ове борбе и да се труде да за њих не знају. Као и за губитке.

П.С. Веома је необично што милиција више не напада аеродром. Не могу да тврдим да је тако, али ми паде на памет да се то истовремено дешава када је дошло и до (потпуног) уништења незадовољства међу (новоруским) "господарима рата". Чини се да процес ослобађања од оних који би да се боре обостран, само је раније почео код милиције, тамо је брже и окончан. Са друге стране линије фронта је тек почео. И зато му још није крај.

П.П.С. Потврђена (колико ми је то било могуће) ситуација са Бедновим (Бетменом) и како је везана за ову тему овде ћу дати информацију. Са њим се, од свих побуњених команданата- према мом извору - најлакше дало управљати и имао је најбоље односе са властима. Међутим, главни проблем с њим је било то што је на себе скренуо знатну пажњу медија (и водио лични ПР, и то је било фатално) и што је и даље пркосио. Зато је убијен. Нажалост. Опет, други, Дремов, Мозговој и остали, преко ноћи су престали да се глупирају и све то не би требало да се понови. Дакле, десило се да је неко морао да оде. то је био Беднов.

Други П.П.С. Молим вас да на све ово гледате као на информације а не на наметање мишљења. Надам се да ће оне бити корисне. Осамдесет одсто од реченог сам закључио раније, али је извор сада потврдио моје сумње. Понављам да као човек осуђујем таква убиства, али разумем зашто се дешавају.

Напомена Кристине Рус:

Поставља се питање како је могуће да УОС гађа своје добровољачке батаљоне. Многи украински ратни заробљеници су причали да припадници украјинских артиљеријских јединица слепо извршавају наређења гађајући по задатим координатама и не знајући шта је циљ. Тако су ратни заробљеници објашњавали да "нису имали појма" да су разарали стамбене четврти и виталну инфраструктуру. Исто може важити и за гранатирање добровољачких батаљона. За шта се једноставно могу оптужити и Новоруске оружане снаге - које су то више пута и потврдиле.

Аутор: Јурасуми
Оригинални чланак на руском:yurasumy - "Странные" бои на Донбассе
Енглески превод и извор: Кристина Рус и Fort Russ
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!