Турчинов прогласио почетак антитерористичке операције у Харкову


Као последица експлозије која се у недељу догодила у Харкову, која је резултирала жртвама, у граду је започета антитерористичка операција (АТО), саопштио је данас секретар Савета безбедности и одбране Украјине, Александар Турчинов.

"Због експлозије у Харкову, чији је резултат, према прелиминарним подацима, један погинуо полицајац и један цивил, а четири лица рањена, у граду је проглашен највиши ниво опасности од тероризма и започета антитерористичка операција", наводи речи Турчинова прес-служба Савета безбедности.

Секретар Савета безбедности и одбране Украјине је рекао да Служба безбедности Украјине заједно са Министарством унутрашњих послова спроводи АТО у којој су ухваћена четири припадника тајне групе која је организовала експлозију, и заплењено оружје, укључујући бацач граната.

"Антитерористичка операција је у току", рекао је он и напоменуо да је, према обавештајним подацима добијеним од Службе безбедности, група која је извела терористички акт прошла обуку на територији Белгородске области Руске Федерације. "Ово још једном потврђује чињеницу да терор који се одвија у Украјини има исте газде и организаторе као агресија на истоку", рекао је Турчинов.


Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!