Пуковник Касад: Провокација у Харкову

Према прелиминарним извештајима, један полицајац који је био и шеф харковске "Мајданске самоодбране"
Има разлога зашто сам раније написао да се привремено примирје може одржати ако хунта престане с гранатирањем и ако не буде крвавих провокација са циљем одржавања војних дејстава ниског интензитета. Нисмо морали дуго да чекамо. Фактор Дебаљцево је скинут с дневног реда, па су потребне крваве провокације да би се одржао ниво сукоба. Прва је уприличена данас у Харкову.


"За време марша подршке јединству Украјине у Харкову дошло је до експлозије. Ово је објавила УНН.  Има жртава, око пет људи је рањено, а једна особа је можда смртно страдала, каже дописник телевизијског канала "112.Украине". Појаснио је да се експлозија догодила на почетку мирног марша. Учесници марша су планирали да крену према Тргу Устава у центру града.  У два сата (по локалном времену) је требало да се одржи помен погинулим учесницима Револуције достојанства и борцима безбедносних операција у Украјини - пише Кореспондент.нет."
http://top.rbc.ru/politics/22/02/2015/54e9bdea9a7947250df9c434 (на руском)

"Како украјински медији наводе, инцидент се догодио док се колона активиста кретала Улицом Маршала Жукова. Најмање три особе су рањене у овом чину терора, сви су у несвесном стању, а једна особа лежи на улици обливена крвљу, тешко је оценити у каквом је стању. Осим њих, рањен је и један полицајац - у ногу. Лекари из службе хитне помоћи раде на лицу места. 


Скоро 500 људи се окупило да учествује у патриотском маршу у Харкову - међу њима је било активиста и чланова из харковских патриотских покрета са украјинским заставама."
http://lifenews.ru/news/150250 (на руском)



ПС. Русија је у овом тренутку прилично заинтересована за замрзавање конфликта, па је мало вероватно да би проруски герилци организовали такве операције и њима подрили процес замрзавања конфликта који је прихватљив Русији. С друге стране, такве акције су корисне онима који су заинтересовани за повећање интензитета сукоба и ескалацију хибридног рата у циљу саботирања Минских споразума. Мотив је сасвим јасан.

Потпуно сам сигуран да ово није последња таква акција. Важно је напоменути да су хунтини медији претходних дана активно ширили страх од напада на Харков и Мариупољ које припремају НОС. Руководство ДНР је чак било приморано да јавно осуди хунтине инсинуације и саопшти да се тренутно не планира напад на Мариупољ. У ствари, хунта ће с тим наводним нападима покушати да веже експлозију - рећи ће да Новоруске оружане снаге припремају напад на Харков и да су зато подметнуле бомбу. Такав ће бити "наратив" украјинских медија. Сасвим је вероватно да ће следећа провокација после Харкова поново бити у Мариупољу.

И још на тему провокација. Овде је видео са материјалним доказом (заробљени часопис о пуцању на Кировскоје и село Шевченко) смишљеног гранатирања насеља народних република од стране артиљерије фашистичке хунте. Сам часопис је доказ да су артиљерци УОС починили ратне злочине.

Ако вам неки бандероид буде причао бајке о томе како милиција гранатира своје градове, само му покажите овај видео:


Аутор: Борис Александрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English)
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!