Упознајте Јанику Мерило, новог украјинског министра за привлачење инвестиција

Пре месец дана смо писали о увозу странаца који би украјинској влади требало да помогну у "менаџерисању" земљом. Како јавља UA Today, именовања странаца су постала кључни део задатка Украјине да реформише своју привреду и сузбије корупцију (и осигура добро старање о америчким интересима?), па је у свој чамац ставила три министра неукрајинца... а сада и четвртог члана владе, Естонку Јанику Мерило (Jaanika Merilo), са "задатком да донесе више страних инвестиција Украјини и побољша пословну климу у земљи". Да ли ће Јаника имати каквог успеха?

Како пише UA Today:

Јаника Мерило је последња у низу страних држављана који су се придружили украјинској влади. Естонка је преузела место саветника министра за економски развој, такође странца - Ајвираса Абромавичиуса из Литваније. Мерило ће имати задатак да Украјини донесе више страних инвестиција и побољша пословну климу у земљи.

Именовања странаца су постала кључни део задатка Украјине да реформише своју привреду и сузбије корупцију. Земља сада има три неукрајинца у Влади. Поред Абромавичиуса, ту су у САД рођена Натали Јарешко на месту министра финансија, и Александар Квиташвили, министар здравља. Сво троје је добило украјинско држављанство само неколико неколико сати пре него што су заузели функције.

...

Именовање Мерило значи да сада има два високопозиционирана странца у Министарству за економски развој. Несумњиво ће им бити потребно сво њихово међународно искуство да би помогли да се Украјина извуче из рецесије - привреда је у 2014 имала пад за око 7,5%.

Ми Јаники Мерило срећу желимо, али смо запазили чудноват нестанак горњих сличица са њене Фејсбук странице.


Извор: Meet Janika Merilo: Ukraine's New Minister For Attracting Investment | Zero Hedge
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!