Држављанин Украјине председнику Украјине: "Неопходно је да УОС на Лавов пусти 'Град'"

Јурасуми: Када се марта 2014. нешто слично десило у другом украјинском граду, то је изазвало Антитерористичку операцију (АТО) и претворило се у грађански рат. Сада се галицијски сепаратисти окупљају у Лавову... са практично истим захтевима. Где је сад АТО? Љашко, где су они твоји мали људи у црном и обећање да ћете уништити сваки сепаратизам у Украјини? Где је СБУ?

Разлог зашто их нема је то што нисте добили команду од господара. После овога немојте више да причате како се борите против сепаратиста. Ви само радите шта вам нареди "глас господара", а у Украјини има две врсте сепаратизма: дозвољени и забрањени.

Држављанин Украјине председнику Украјине: "Неопходно је да УОС на Лавов пусти 'Град'"

 

Ја сам, као грађанин Украјине, за равноправност и правду. Донбас је за област тражио посебан статус - добио је годину дана гранатирања и убијену децу у Доњецку и Горловки. 

Због чега?

Због сепаратизма. 

Али данас, у Лавову, галицијски сепаратисти захтевају посебан статус за лавовску обласну државну управу, носе транпаренте са ""Специјални статус за Галицију!", "Порошенко да одговара!", "Где је Европа? Главни захтеви демонстраната су да Порошенко пред народом Украјине одговара за критично стање у земљи и посебан статус Галиције.

Демонстранти кажу да су на протест изашли јер су забринути због критичне ситуације у земљи. Наши Галицијци су се на Мајдану борили за европску државу, за поштену владу, за пристојан живот (и, слично петооктобарцима, за чипкане гаћице; погледати овде - прим.прев.) А сад? Време је да погледамо истини у очи. На истоку се наставља рат. Комуналије, храна и одећа су скупљи неколико пута, а плате исте. Коме је боље, другачије? Зато председника питамо - где су реформе, где је Европа? Шта би са поштеном владом?

Подсећам вас да је 19. фебруара 2014. у Лавову донета одлука о отцепљењу од Кијева. Изгледа да тамо живе тврдоглави сепаратисти, ево већ годину дана сваки час хоће да униште "Уједињену Украјину"

Ја сам, као грађанин Украјине, забринут због сепаратизма у Лавову. Апелујем на председника Украјине Петро Порошенка:

Петре Алексејевичу, окрените Украјинске оружане снаге и Националну гарду, и камионе са ВБР-овима и хаубице, и пошаљите их на Галицију. Крајње је време да се у Лавову искорени сепаратизам - огњем и мачем, као што чиниш у Донбасу. Живела Правда и Уједињена Украјина!

Лавову због његовог сепаратизма треба АТО - и неколико добрих салви "Градових" ракета по стамбеним подручјима града, исто што УОС раде Донбасу.

Време је да спасавате земљу, Петре Алексејевичу, посебно њен западни део. Да им, како рекосте, Петре Алексејевичу, "деца седе у подрумима".

Корисни линкови:
Ћирилизовано: Украјинска "Галицијска скупштина" одлучила да три области прикључи Европи


Ћирилизовано: Пуковник Касад: Просветљење после чипканих гаћица


Аутор: Дмитриј Џиговбродски
Изворни текст: Обращение гражданина Украины к Президенту Украины: «Необходимы десять пакетов «Града» Львову от ВСУ» | Насправді
Превод на енглески: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Коментари