Амерички амбасадор у Москви: Народна војска ДНР побила децу, Евромајдан није био пуч


Резултат украјинског Евромајдана није био пуч, а рат је изазвала Русија пославши у Донбас своје агенте, каже амерички амбасадор у Русији Џон Тефт, у интервјуу за лист "Московски комсомолец".

"Не слажем се са тврдњама да су САД учиниле нешто лоше. Категорично одбацујем тврдње да су догађаји на Мајдану довели до државног удара у Украјини.

Верујемо да су насиље подстакли људи у Донбасу, који су пробили границу са Русијом. Ми не верујемо у причу о грађанском сукобу. Сетићете се, сигуран сам, чувених 'малих зелених људи'", каже Тефт.

На питање новинара зашто САД окрећу главу када Украјинске оружане снаге гранатирају Донбас и убијају децу, амбасадор је одговорио да је децу можда побила народна војска ДНР и ЛНР, а не УОС:

"Како можете бити сигурни да је те људи убила украјинска војска, а не сепаратисти? Како то знате? Да ли сте лично били тамо?"

Тефт је изразио и уверење да су малезијски "боинг" оборили Русија и њени агенти.

"Ми то знамо. Просто знамо. Не могу да говорим о детаљима, али знамо ко је оборио авион. Ми смо ту веома јасни. И мислим да и већина света зна ко је оборио авион. Али сада чекамо на резултате истраге у којој се сваки аспект ове трагедије брижно проучава", рекао је амерички амбасадор.


Извор: Fort Russ
Превод с руског на енглески: Хоакин Флорес
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!