Украјина легализује "бербу органа" као пословну делатност

Показало се да Александар Квиташвили, савезник Сакашвилија и још један Грузијац украјински високи државни службеник, није губио време у Министарству здравља Украјине.

У почетку се чинило да ће његово главно "достигнуће" бити укидање Санитарне и епидемиолошке службе Украјине.

Кад оно: Министарство здравља Украјине је Врховној ради представило нацрт закона о трансплатацији органа.

Према њему, прво, свака особа преко 18 година старости постхумно аутоматски постаје донатор.

Друго, обављање трансплантација дозвољава се и приватним клиникама, са свим последицама које из тога проистичу и са свиме што делатност за профит подразумева.

Треће, живи и здрави грађани Украјине могу да продају своје органе било ком купцу (још увек важећи закон прописује да се орган може подарити само блиском сроднику).

Дакле, тржиште за трговину органима у Украјини ће ускоро бити легализовано, што је појава без преседана, чак и у земљама трећег света.

Напомена Хоакина Флореса, преводиоца на енглески:

Овај чланак преноси чињенице, али има се ту још рећи. Ако Врховна рада овај и овакав нацрт претвори у закон, онда ће се у Украјини дешавати исто што и у Албанији, у Жутој кући ужаса. На почетку рата мало, сада је украјинско тржиште за "бербу органа" прилично велико. Кијевска хунта је на фронт слала инцинераторе (пећи за спаљивање биохазардног отпада - прим. прев.), па ће само будала поверовати да уз њих нису ишле и хладњаче, да се "бар нешто искористи".

Таквом руднику органа придодајте киднаповања и одреде смрти који у Донбасу тероришу породице осумњичене за симпатије према ДНР и ЛНР, плус, са оваквим законом, могућност да се људи натерају да потпишу или да им се потпис просто фалсификује, и резултат ће бити чисто зло. Али профитабилно.


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Од срца поздрављам све чешћу сарадњу - Београђанина по "опредељењу" Хоакина Флореса са једним од најкориснијих извора информација на енглеском језику, сајтом Fort Russ. Али ћу бити слободан да колегу замолим (јавно, јер молба ипак није само њему упућена) да се држи добре праксе сајтова Форт Рус, Русија инсајдер... и даје живе линкове на изворни текст на руском језику. Довољно је што бирократизовани државни руски медији за тако нешто много не маре, али нама, који не радимо за плату (и није нас запослила тетка или татин друг из комшијске даче), кредибилитет даје само професионалност, што значи и поштовање обавезе да се читаоцу пружи могућност да тачност навода и превода провери.  

Извор: Fort Russ
За : Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!