Нетанјаху оптужује Иран да ствара терористичку мрежу на пет континената

Експерт Биби © AP Photo/ Richard Drew

Бенјамин Нетанјаху тврди да су Иран и Хезболах створили светску "терористичку мрежу" која оперише у десетинама земаља

Тел Авив (Спутњик) - Иран и Хезболах су створили терористичку мрежу која оперише у десетинама земаља, и у европским - изјавио је у уторак израелски премијер Бенјамин Нетанјаху.

"Иран и Хезболах су организовали терористичку мрежу која покрива више од тридесет земаља на пет континената, укључујући и Европу - све земље у Европи", рекао је Нетанјаху током посете Кипру.

Његова изјава се поклапа са посетом високе представнице ЕУ за спољну политику Федерике Могерини Техерану.


Очекује се да ће се Могерини у уторак састати са иранским министром спољних послова Мухамедом Јавадом Зарифом  и да ће разматрати примену нуклеарног споразума постигнутог 14. јула.

Нетанјаху се енергично противи историјском споразуму између Ирана и групе међународних посредника, назвавши га "историјском грешком". Он тврди да Техеран намерава да новац добијен ублажавањем санкција искористи за враћање тероризма на Блиски исток.

Израел и његови западни савезници су више пута окривљавали Иран за наводну подршку милитантним групама у региону, посебно либанском Хезболаху и палестинском Хамасу у појасу Газе.

Ћирилизовано: Опасан Биби. Кренуло му, сад Турска и САД нападају Асада и Сирију под изговором напада на сопствено чедо - Исламску државу, али треба припремити терен за оно што је био главни циљ од самог почетка - Исламску Републику Иран, једину државу нафтом и гасом пребогатог региона која није, односно и после тоталног разарања Сирије и свргавања Асада неће бити под шапом Англоциониста.

Извор: Sputnik International
За СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!