Пређи на главни садржај

Прва жртва подвођења Војске Србије: Лекарка ВМА умрла од маларије после мировне мисије

БЕОГРАД - Лекарка ВМА Оливера Јовановић преминула је након што је оболела од тешког облика маларије током учешћа у мировној мисији УН у Централноафричкој Републици.

Како је саопштило Министарство одбране, др Јовановић је примљена на Клинику за инфективне и тропске болести Војномедицинске академије 6. јула, у веома тешком општем стању са симтпомима и знацима отказивања више органа, а лечена је од најтежег облика маларије и компликација.

"Министарство одбране и Војска Србије жале за губитком др Јовановић, која је за учешће у мисији заједно са осталим колегама одликована медаљом за службу у УН. Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутили су саучешће породици Јовановић", саопштило је министарство.

Др Оливера Јовановић, лекар специјалиста радиологије, била је запослена у Институту за радиологију Војномедицинске академије, а у Министарству одбране је радила од 1995. године.

У мисији MINUSCA у Централноафричкој Републици обављала је дужност лекара радиолога у војној болници нивоа 2 и била је ангажована у првој ротацији мисије.

Извор: SEEbiz.eu / RS / Lekarka VMA umrla od malarije posle mirovne misije

Ћирилизовано: Прави лекар не може одбити позив да помогне и покојној др Јовановић се нема шта пребацити. Али онима који су је послали и нашу војску подводе колонизаторима, њима... Уосталом, ево пар примера чему и коме такве "мировне" мисије служе:


- Централноафричка Република: Операција Сангарис

- ЗА СРПСКЕ ВОЈНИКЕ У СОМАЛИЈИ: Капетан Филипс и сомалијски пирати | СРБИН.ИНФО

- Африка Француској још увек плаћа колонијални порез - на "бенефите француске колонизације"


За СРБИН.ИНФО приредио: Александар јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de