Пријатељ Новорусије из Америке - Србин из Њу Џерсија


Зак је по крви Србин, али је рођен у Америци, Њу Џерсију. Постало му је јасно да под хитно мора да крене у борбу против фашизма. Зак искрено саучествује у болу и тузи деце која су постала жртве Порошенка и Обаме, који не прихватају изражену вољу народа да се Донбас одвоји од Украјине.

Интерфакс-Украјина: Кличко и УСАИД ће се у Кијеву заједно борити против корупције (и друге бајке)

Алфонсо Е. Ленхарт, амбасадор и в.д. управника УСАИД
Кијевски градоначелник Виталиј Кличко и амбасадор Алфонсо Ленхарт, заменик управника и в.д. управника Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), најавили су почетак заједничких акција у борби против корупције у Кијеву - саопштила је прес служба Државне управе Града Кијева.

Кличко и Ленхарт су о томе разговарали на састанку у Вашингтону

УСАИД се сагласила да као део програма у укупној вредности једног милиона долара помогне да Кијев реформише механизме набавки за град, инфраструктуру паркинга, одлагање отпада и систем инвестирања.

Помоћ ће бити употребљена и за побољшавање доступности Кијевског метроа инвалидима.

"Македонско пролеће" и позив читаоцима из Македоније (ажурирано)

Данашња вест Заев за мај најавио протесте до одласка актуелне власти, коју доле преносимо у целини, само је једна у низу што потврђује да се за Македонију спрема "Балкански Мајдан"/"Македонско пролеће". Вејн Мадсен, ко год био, то је најавио текстом Викторија Нуланд покушала да у Скопљу организује репризу Кијева, па како је блог Ћирилизовано захваљујући Мадсеновом чланку стекао и тридесетак редовних читалаца из Македоније, хајде да видимо како се то може искористити у информисању и српских и македонских читалаца, којима је стало да на зло упозоре и сопствену и јавност ван своје државе. Конкретно, а имајући у виду да се у српским медијима тек повремено појављују само штуре вести, македонским читаоцима предлажемо следеће:

- Преводите на српски текстове из македонских медија - вести и анализе, и пошаљите нам преводе. Уз текст превода приложите и линк на оригинални чланак, по могућству и линкове на друге текстове на исту тему. Ћирилизовано и Магацин ће за објављивање ваших превода бити тек прва станица, поред овдашњих интернет медија потрудићемо се да македонске вести "из прве руке" преносе и српски медији у иностранству.

- Пишите сами, ако у томе имате искуства. Македонији се очигледно ради о глави, није време за аматеризам.

Из очигледних разлога, предлажем да за контакт не користите званичну адресу Ћирилизовано. Јавите се на acojovanovic@yandex.com. Ни то није нека заштита, али да другој страни бар не олакшавамо...

Предлог су подржали и портали са којима имамо сталну сарадњу, ЕВРОАЗИЈА.ИНФО и СРБИН.ИНФО :
- "Македонско пролеће" и позив читаоцима из Македоније - ЕВРОАЗИЈА.ИНФО
- "МАКЕДОНСКО ПРОЛЕЋЕ" и позив читаоцима из Македоније | СРБИН.ИНФО 


За Ћирилизовано и Магацин,
Александар Јовановић

Заев за мај најавио протесте до одласка актуелне власти