РТ: Интервју са Данијелом Елсбергом, "најопаснијим човеком у Америци"

Данијел Елсберг (Reuters / Stephen Hird SH / ASA / DL)
Много је људи широм света изгубило живот зато што се неким америчким политичарима није допадало да их називају слабићима и да се мисли да им недостаје родољубља, рекао је у РТ-овој емисији "Going Underground" Данијел Елсберг, амерички војни ветеран и човек који је јавности открио поверљива документа Пентагона.

Данијел Елсберг је оптужен по основу Закона о шпијунажи из 1917. године, исто као Челзи Менинг и Едвард Сноуден.

Претило вам је 115 година затвора. Подсетите нас на детаље оптужбе.

Открио сам око 7000 страница најтајнијих докумената о одлукама и деловању САД у Вијетнаму од 1945. до 1968. године. Већина Американаца заправо не зна да смо у Вијетнаму деловали од 1945., мисли да је то био француски рат. У ствари, ми смо финансирали већину француских операција у Вијетнаму, са 80 одсто. То је била континуирана америчко-француска операција против Вијетнама, потпуно против америчке традиције и принципа самоопредељења, независности држава, поштовања државног суверенитета, итд.

Маринка није заузета и Мински споразум није угрожен


Дуж линије раздвајања Украјинских оружаних снага и Новоруских оружаних снага јесу се 3. јуна водиле жестоке борбе. И министар одбране ДНР јесте рекао да су УОС напале дуж целог фронта. Али треба напоменути да се саопштења ЛНР не разликују много од оних издатих претходних дана, што указује да је ситуација у том сектору, по свему судећи, стабилна. Према украјинским медијима, епицентар је био код Маринке и Красногоровке.

Руска брука од данас у штампаном издању "Недељника"


"R magazin", односно полатиничена "Руска реч", јадан али опасан производ памети по којој се "западним партнерима" треба и може (додатно) умилити руским доприносом латинизацији и културном, а тиме и сваком другом, покоравању Срба, од данас сикће из штампаног издања "Nedeljnika".

Да подсетимо, руску бруку је аминовао министар спољних послова Сергеј Лавров: Ћирилизовано: Руси, браћо, срамота је (опет)

И то није једина штета коју представници Руске Федерације наносе не само српском, већ и сопственом народу и држави: Да ли Русија губи медијски рат у Србији и то својом кривицом?

За бића слична особи која се представља као Radovan Marinkovich (овде погледати коментаре на самонајаву руске бруке, тј Руске речи) ту нема ничег страшног. Али страшно јесте, некако више боли и смртоносније је кад ти брат забије нож у леђа.

А још страшније јер је израз прећуткиване, од које склањамо поглед, али ипак јасне руске политике, дефинисане на највишем месту. Владимир Сучан је у праву: Владимир Сучан: О Путиновој и Москвиној "лукавој" стратегији