Шта заиста значи Јудин пољубац руског патријарха на Куби?

Мени се чини да нико не схвата шта се заиста десило приликом сусрета Кирила и папе у Хавани пре неки дан. Путин је послао Кирила на Кубу и како се види из свих изјава које су обе стране давале после тог сусрета пристао да Русија ради на стварању Новог Светског Поретка (НСП). Посредник у томе послу биће нико други до Ватикан са папом на челу.

 

Путин је издају Русије и Православља само камуфлирао пославши на Кубу Кирила да у његово име и далеко од Русије ту издају спроведе у дело. На исти начин на који је у дело проводи Сурков далеко од очију јавности састајући се са Нуландовом у Каљининграду где вероватно траже модалитете враћања Донбаса у састав Украјине. Док је Кирил љубио његовог новог брата папу Франциска обећавајући му учешће Русије у стварању Новог Светског Поретка дотле је Путин био у посети Таџикистану или Татарстану у обиласку некаквог научног центра?!

Путин је све на чему је радио од када је дошао на власт једним пољубцем Јуде у Хавани бацио у воду. Руски патријарх папу зове братом и тврди како ће заједно са њим радити на стварању глобалне цивилизације што није ништа друго него еуфемизам за стварање Новог Светског Поретка са једном светском владом, једном светском синкретитичком религијом и једним владаром оличеним у Антихристу. Благодат је већ одступила од руске цркве а са њом и од руске државе и Русија ће тај Јудин пољубац на Куби и све оно друго што се ваља испод и иза њега скупо платити.


Све те силне размирице око Украјине, Донбаса и у Сирији од Кубе и Јудиног пољупца више нису ништа више него размирице енергетских компанија које се боре са транспортне коридоре енергената и ништа више. Путин од Кубе више није анти-глобалиста већ само део механизма стварања Новог Светског Поретка којем је циљ пре свега поробљавање људи и уништење Православља. 

Русија од Кубе више није и не може бити заштитница Православља нити се Русији и Путину под оваквим условима више може било шта веровати. Русија је од Јудиног пољубца из Хаване постала једна од десет глава звери коју јаше Вавилонска курва. Ова дешавања треба наравно гледати и у склопу припрема за свеправославни Васељенски сабор који припрема екуменистичко масонска фанариотска секта.

На том тзв. сабору православни патријарси ће признати примат папе у хришћанском свету и тако читав православни свет гурнути у пропаст. Бар онај његов део који буде признао одлуке које буду донoсила „браћа“ на том сабору. Русија од Кубе и Света Три Јерарха лета Господњег 2016. више није део решења проблема већ је и сама постала проблем. 

Милинко Милинчић, Србија данас

Коментари