Владимир Сучан: Испаде да је лукав план Путина за Донбас у ствари немачки тј. Штајнмајеров лукав план

Vladimir Suchan: Logos politikos


Лавров у Хамбургу откри да се Русија још 2. октобра 2015. године сагласила да статус и судбина Донбаса треба да се заснивају и спроведу у складу са немачком, односно "формулом" немачког министра спољних послова Франка Валтера Штајнмајера.

Према тој формули, закон о специјалном статусу Донбасa, којим би се коначно и потпуно  укинуле Доњецка и Луганска Народна Република, ступиће на снагу на дан када у Донбасу буду одржани "избори" прописани Минским споразумом (а чији је циљ да се замени постојећа политичка структура република). Статус би постао сталан када ОЕБС званично одобри и потврди (изражавајући подршку) резултате "избора" одржаних под  надзором самог ОЕБС-а. Лавров је заборавио да каже, да ће, према Минском споразуму, границе република са Русијом такође бити стављене под надлежност Кијева већ следећег дана после "избора".

И тако, испаде да је лукав план Путина за Донбас у ствари немачки тј. Штајнмајеров лукав план.


Напомена преводиоца: Иако је хиперлинк на Сучанов извор за вест коју је коментарисао дат у првом пасусу, да поновимо:

Лавров: Пока не удается закрепить "формулу Штайнмайера" по статусу Донбасса » ДНР - ДОНЕЦКАЯ НАРОДНАЯ РЕСПУБЛИКА, НОВОСТИ ДНР, САЙТ ДНР

Аутор: Владимир Сучан
Извор: Vladimir Suchan: Logos politikos: Lavrov: Fate of Donbass ought to be ruled by Steinmeier's formula, the formula of Germany to which we already agreed more than a year ago
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на

Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.

Коментари

  1. Како сам се подмладио овог тренутка! Једно 25 година.
    Цврц. Ја исти, све око мене исто, једино је Република Српска Крајина постала Доњецка Народна Република, Лавров се претворио у Бору Јовића и његов комитет за сарадњу са УНПРОФОР-ом, а наш мали Путин са великом државом у великог Слобу са малом државом. Е куку нама.
    Драган Вукојевић

    ОдговориИзбриши

Постави коментар