Владимир Сучан: Испаде да је лукав план Путина за Донбас у ствари немачки тј. Штајнмајеров лукав план

Vladimir Suchan: Logos politikos


Лавров у Хамбургу откри да се Русија још 2. октобра 2015. године сагласила да статус и судбина Донбаса треба да се заснивају и спроведу у складу са немачком, односно "формулом" немачког министра спољних послова Франка Валтера Штајнмајера.

Према тој формули, закон о специјалном статусу Донбасa, којим би се коначно и потпуно  укинуле Доњецка и Луганска Народна Република, ступиће на снагу на дан када у Донбасу буду одржани "избори" прописани Минским споразумом (а чији је циљ да се замени постојећа политичка структура република). Статус би постао сталан када ОЕБС званично одобри и потврди (изражавајући подршку) резултате "избора" одржаних под  надзором самог ОЕБС-а. Лавров је заборавио да каже, да ће, према Минском споразуму, границе република са Русијом такође бити стављене под надлежност Кијева већ следећег дана после "избора".

И тако, испаде да је лукав план Путина за Донбас у ствари немачки тј. Штајнмајеров лукав план.


Напомена преводиоца: Иако је хиперлинк на Сучанов извор за вест коју је коментарисао дат у првом пасусу, да поновимо:

Лавров: Пока не удается закрепить "формулу Штайнмайера" по статусу Донбасса » ДНР - ДОНЕЦКАЯ НАРОДНАЯ РЕСПУБЛИКА, НОВОСТИ ДНР, САЙТ ДНР

Аутор: Владимир Сучан
Извор: Vladimir Suchan: Logos politikos: Lavrov: Fate of Donbass ought to be ruled by Steinmeier's formula, the formula of Germany to which we already agreed more than a year ago
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на

Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.

1 коментар:

  1. Како сам се подмладио овог тренутка! Једно 25 година.
    Цврц. Ја исти, све око мене исто, једино је Република Српска Крајина постала Доњецка Народна Република, Лавров се претворио у Бору Јовића и његов комитет за сарадњу са УНПРОФОР-ом, а наш мали Путин са великом државом у великог Слобу са малом државом. Е куку нама.
    Драган Вукојевић

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!