Гилад Ацмон: По јудаистичком учењу Тикун Олам, Харви Вајнстин је мученик. Што су и Држава Израел, Стаљин...


"Дејли мејл" пише да "осрамоћени Харви Вајнстин верује да је спаситељ рођен да промени свет тако што ће бити кажњен због сексуалних напада".

Неке особе из круга осрамоћеног продуцента причају да он пристаје да буде кажњен на основу тих оптужби јер се сматра "мучеником за друштвене промене".

И заиста, на Вајнстина би се могло гледати као на следбеника рабина Сабатај Цевија (погледати: Sabataj Cevi; Šabetaj Cvi — Википедија, слободна енциклопедија- прим. прев.) који се самопрогласио Месијом 1666. године. Цеви је проповедао да је искупљење могуће стећи грешништвом, и постао је толико популаран да привукао преко пола милиона страствених верника, половину свих Јевреја колико их је било на свету у 17. веку. Вајнстинова метаморфоза из сексуалног предатора у месију јесте била брза, али не изненађује. Самопоимање "мученик за друштвене промене" је у складу са јудаистичким учењем Тикун Олам - заблудом да је Јеврејима суђено да поправљају свет.

Рекао бих да присуствујемо радикалном преображају кривичне одбране. Џефри Епстин би могао да тврди да је само помагао у подизању свести о постојању дечје проституције. Израел би у своју одбрану могао да каже да је због свих својих злочина против човечности у ствари држава-мученик, која се борила и бори за социјалну правду доказујући колико је смртоносна од Бога изабраност. Да ли је и Џими Севил мученик? Шта ћемо са Стаљином? Или, да терамо до краја, би ли Хитлер смео да у својој одбрани примени исту стратегију, имао право да постане мученик борбе против расизма?

Размислите о томе...


Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон: Деловање јеврејске квантне механике на примеру Јеврејина "бранитеља Палестинаца"

Аутор: Гилад Ацмон
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!