Пређи на главни садржај

"Дебкафајл" појашњава: Најновије израелско бомбардовање Сирије је порука Путину који је тада био у Техерану

Фотографија тенденциозно преузета из F-35s set to see operational action in IDF service next month - Israel News - Jerusalem Post

Сиријски и либански извори и данас износе детаље о непотврђеном израелском ваздушном нападу на сиријски град Хомс, на који су, тачније на "индустријску зону" 30 км јужно од Хомса, израелски борбени авиони испалили седам пројектила, и да је, наводно, 72. бригада ПВО сиријске војске узвратила са "неколико С-2 и С-75 противавионских ракета" (СА-2 и СА-75 су застарели системи за дејства по авионима на великим висинама - прим. "Дебкафајл").

Раније смо већ пренели да је више либанских извора објавило да је 1. новембра око 21:00 уочена неуобичајено велика активност израелског ваздухопловства у Сирији и да је можда нападнут град Ал Кусајр на планини Каламун у близини либанске границе.

Затим, око 22:30, либански и сиријски извори су почели да јављају да су израелски авиони надлетели Балбек у источном Либану и извршили ударе по сиријским војним циљевима у близини Хомса. Хезболахова телевизија "Мајадин" је додала да је мета израелских ваздушних напада био индустријски комплекс Хисија у Хомсу и да је сиријска војска испалили једну или више ракета у покушају да обори израелске авионе. Речено је да су се надалеко чуле силне експлозије, што указује да је нападнута локација била фабрика, складиште или конвој препун муниције или некаквог оружја.

Ниједан званични израелски, сиријски или либански извор није потврдио ниједан од ових навода.

Војни извори "Дебкафајла": Наводни израелски ваздушни напад на предпостављену војну мету у Сирији, ако буду потврђени, имају посебно значење, јер је у то време председник Владимир Путин у Техерану разговарао са иранским врховним вођом Али Хамнеијем. Сиријска ПВО команда је под руском командом, тако да би руски официри на лицу места морали да дају зелено светло за сиријску ракетну ватру и да обавештавају Путина о развоју догађаја.

Ово би био други пут у протекле две недеље да су на израелске ратне авионе испаљене руско-сиријске противавионске ракете. 16. октобра је сиријска СА-5 батерија источно од Дамаска такође испалила нешто ракета на израелске авионе изнад Либана. Израел је узвратио нападом на исту батерију и уништио је.

DEBKAfile - Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Повезано: Дебкафајл: Израел бомбардовао сиријско постројење са хемијским оружјем (АЖУРИРАНО)

Препорука преводиоца: Прочитајте и коментаре "Дебкиних" читалаца, нпр:

Israeli jets reportedly drop 7 missiles near Homs as Putin ends talks in Tehran - DEBKAfile - Dream on Shaul. More likely if Judah goes to battle, the rest of the nations will stay home and let them dry on the line. Sad to say all 12 tribes, wherever they are, still fall so far short of Yah’s expectations as to remove all affirmation from your optimism. A LOT of repentance is in order before Yah goes in cloud and fire before ANY army on earth now.

Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de