Хвала руским адађима

Адађима руске музике хвала. Политичка им, бар на мене, најчешће имају лоше дејство, али музичка, кад сте болесни, руска адађа делују лековито.




На Best of Russian Adagios - YouTube сам наишао захваљујући "Јутјубовим" препорукама видео снимака класичне музике, услузи коју иначе не користим на тамошњим политичким, историјским и линуксашким каналима - исто као што не гледам ни реклама постављене, између осталог, и на основу алгоритма који прати претраге/интересовања корисника - али реко ајд да видим, а и наслов је привлачан.

И било је по очекиваном, као кад пустим Чајковског, рецимо, или Моцарта. Деловало је тако да, не да вам је боље, него се и осећате бољим, у бољем свету.

У том смислу, помажу и Дејв Брубек, Оскар Питерсон, Дајана Крал, Кејти Мелуа, о нашој Дивни да не говоримо, али ипак, без класике нема ништа.

Искористићу прилику да захвалим и Драгану Вукојевићу, којег иначе не познајем, осим оног што ми у писму рече, да је инжењер електротехнике и са радним и животним искуством и из Руског света, на његовим изборима и преводима, што дођоше баш кад треба, кад сам нисам могао да испоручим скоро ништа, и таквог квалитета да је било очигледно да господин Вукојевић зна да да је Гуглетин преводилац само помоћно - и за нас аматере врло опасно - средство, алатљика а не мајстор.

П.С. Кад хтедох да ставим металинк за Вукојевићев прилог Поводом открића да "неко" прикупља биоматеријал Руса, видех да је Гуглета уклонио Путинов снимак. Може се томе доакати, али нека, нек остане овако, да буде још један доказ америчког пропагандистичког (не)умећа. Није да коњокрадице не знају шта је и како се ради пропаганда, него паника кад ухвати...


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!