четвртак, 02. новембар 2017.

Гилад Ацмон: По јудаистичком учењу Тикун Олам, Харви Вајнстин је мученик. Што су и Држава Израел, Стаљин...


"Дејли мејл" пише да "осрамоћени Харви Вајнстин верује да је спаситељ рођен да промени свет тако што ће бити кажњен због сексуалних напада".

Неке особе из круга осрамоћеног продуцента причају да он пристаје да буде кажњен на основу тих оптужби јер се сматра "мучеником за друштвене промене".

И заиста, на Вајнстина би се могло гледати као на следбеника рабина Сабатај Цевија (погледати: Sabataj Cevi; Šabetaj Cvi — Википедија, слободна енциклопедија- прим. прев.) који се самопрогласио Месијом 1666. године. Цеви је проповедао да је искупљење могуће стећи грешништвом, и постао је толико популаран да привукао преко пола милиона страствених верника, половину свих Јевреја колико их је било на свету у 17. веку. Вајнстинова метаморфоза из сексуалног предатора у месију јесте била брза, али не изненађује. Самопоимање "мученик за друштвене промене" је у складу са јудаистичким учењем Тикун Олам - заблудом да је Јеврејима суђено да поправљају свет.

Рекао бих да присуствујемо радикалном преображају кривичне одбране. Џефри Епстин би могао да тврди да је само помагао у подизању свести о постојању дечје проституције. Израел би у своју одбрану могао да каже да је због свих својих злочина против човечности у ствари држава-мученик, која се борила и бори за социјалну правду доказујући колико је смртоносна од Бога изабраност. Да ли је и Џими Севил мученик? Шта ћемо са Стаљином? Или, да терамо до краја, би ли Хитлер смео да у својој одбрани примени исту стратегију, имао право да постане мученик борбе против расизма?

Размислите о томе...


Претходно од истог аутора: Гилад Ацмон: Деловање јеврејске квантне механике на примеру Јеврејина "бранитеља Палестинаца"

Аутор: Гилад Ацмон
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

"Дебкафајл" појашњава: Најновије израелско бомбардовање Сирије је порука Путину који је тада био у Техерану

Фотографија тенденциозно преузета из F-35s set to see operational action in IDF service next month - Israel News - Jerusalem Post

Сиријски и либански извори и данас износе детаље о непотврђеном израелском ваздушном нападу на сиријски град Хомс, на који су, тачније на "индустријску зону" 30 км јужно од Хомса, израелски борбени авиони испалили седам пројектила, и да је, наводно, 72. бригада ПВО сиријске војске узвратила са "неколико С-2 и С-75 противавионских ракета" (СА-2 и СА-75 су застарели системи за дејства по авионима на великим висинама - прим. "Дебкафајл").

Хвала руским адађима

Адађима руске музике хвала. Политичка им, бар на мене, најчешће имају лоше дејство, али музичка, кад сте болесни, руска адађа делују лековито.
На Best of Russian Adagios - YouTube сам наишао захваљујући "Јутјубовим" препорукама видео снимака класичне музике, услузи коју иначе не користим на тамошњим политичким, историјским и линуксашким каналима - исто као што не гледам ни реклама постављене, између осталог, и на основу алгоритма који прати претраге/интересовања корисника - али реко ајд да видим, а и наслов је привлачан.