Парада ћирилице

Званични Брисел, колико год та кованица магловито звучала и шта год значила, небројено пута до сада показао је лицемерје и потврдио да има двоструке аршине према земљама насталим на простору бивше Југославије. Прецизније речено, показао је да оно што важи за Србе не важи за остале народе западног Балкана. Као крунски доказ за ову тврдњу служи отцепљење или чупање "срца Србије" насупрот игнорисања неподношљивог положаја српске мањине у Хрватској или сталног отимања надлежности од РС и њиховог преношења на ниво БиХ.

Унедоглед могу да се набрајају примери у којима европски званичници дају дијаметрално супротне изјаве о потпуно истим стварима и немушто покушавају да објасне зашто оно што важи за Србију не важи за БиХ или Хрватску, али поновно инсистирање на одржавању Параде поноса (је*о је онај ко ју је тако назвао) у Београду, уз папагајско образложење да поштовање права на слободну сексуалну оријентацију представља једно од основних људских права, само је на површину избацило тврдњу о лицемерју званичног Брисела.

Руку на срце, организовање дефилеа хомосексуалаца (што у овом делу свету представља еуфемизам за педере) није нешто на шта се тера само Београд, јер је то одавно урађено у Љубљани и Загребу, а пре неколико месеци су "гејеви на пјену од мора" у Будви организовали шетњу, тако да није реч о двоструким аршинима. Али јесте о лицемерју, јер док тера Београд да обезбеди поштовање права сексуалних мањина, Брисел за то време не мрда ни малим прстом да натера Загреб да Србима - који су од конститутивног народа, након "Бљеска" и "Олује", постали национална мањина - обезбеди право на коришћење матерњег језика.

Дакле, уместо да омогуће параду ћирилице у Вуковару и осталим градовима у Хрватској у којима живе Срби, бриселски званичници жмуре пред свакодневним разбијањем табли са ћириличним натписима и оштрицу својих активности и притисака усмеравају данас према Београду, а већ сутра и према Бањалуци са циљем да власти у два највећа српска града с леве и десне обале Дрине натерају да организују геј параду.

Елем, поновићу оно што сам једном написао - немам ништа против педера и никад им нећу окренути леђа, али у жестокој заблуди живе сви "европејци" који верују да ће Срби, бар с ове стране Дрине, европске вредности ставити испред традиционалних, поготово после свих неправди које су доживели. Другим речима, варају се они који мисле да ће у граду на Врбасу бити организована мирна геј парада, чак и ако наду виде у томе што је највећу зграду у Бањалуци освештао владика Качавенда.


Аутор: Дарко Момић
Извор: Press Online Republika Srpska :: Parada ćirilice

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!