Пуковник Касад: Казнени батаљони драговољаца повучени, а интернет фашиста предлаже тероризам


Игор Бигдан, популарни украјински блогер, прешао је све границе у наступу украјиничастог патриотизма:

Превод: "Закључак је страшан: Ситуација ће се променити само ако рат промени правац, пређе на територију Русије. Ако се рат тако неће завршити, онда ће дефинитивно бити измештен, јер Украјинци немају другог избора. У правом рат против Русије губимо, зато ће рат примити скривено-диверзантски облик. И сасвим је логично да Украјинци неће вршити терористичке акте на путевима и у термоелектранама, минирати куће и болнице у Украјини. Немогуће је препознати украјинског саботера у маси: за разлику од Чечена, изгледамо слично, меко "Г" и "шо" могу да се исправе за недељу дана обуке, документи могу бити фалсификовани. Постоји толико људи што пламте мржњом и желе да се освети за Крим,  Донбас, за мртве. Прочитајте наше форуме и фејсбуке, где Порошенка проклињу због "примирја". Због терористичких аката, Руси ће добити мотивацију која им недостаје. Путинова владавина је започела с терором, с терором ће и завршити."


Украјинске власти су одлучиле да повуку све драговољачке батаљоне из зоне АТО


Како је извор из Министарства одбране рекао "Главком"-у, пре две недеље је донета одлука да се сви драговољачки батаљони повуку из зоне спровођења антитерористичких операција.

Према извору, централне украјинске власти су одлучиле да не снабдевају драговољце тешким наоружањем и униформама.

Као што је познато, на десетине драговољачких батаљона учествују у војној акцији у Донбасу. Постоје четири врсте драговољачких војних јединица у Украјини, формираних пре свега од драговољаца: батаљони територијалне одбране; батаљони са посебним ознакама МУП-а; резервни батаљони Националне гарде; драговољачки корпус "Десни сектор".

На руском: Власти решили вывести из зоны АТО все добровольческие батальоны - источник — Главком

ПС

Заправо, имплементација Минског споразума се наставља. Јасно је да постоји одређена линија раздвајања која се још увек не открива и до које ће на крају доћи граница новоформиране државе. За сада није јасно да ли само део територије Донбаса предмет споразума или је то цела територија бивших Доњецке и Луганске области.

Казнени батаљони очигледно ометају спровођење Минског дослуха , па су и они уклоњени. Чак је и механизм идентичан шеми контроле милиције - незадовољници су уклоњени са списка додатака. Као резултат, обе стране у сукобу су и даље незадовољне, што служи као гаранција његовог инситутионализовања (разлози за сукоб нису уклоњени и циљеви нису постигнути), али ови циљеви и разлози служе за поткусуривање у глобалнијем цењкању између Руске Федерације, ЕУ и САД. У овим питањима, фашистичка хунта је у потпуности зависна од позиција Вашингтона и Брисела, а руководство Новоросије потпуно зависно од Москве.

ППС

Интернет фашисти, после пораза група фашистичке хунте у Донбасу, сада маштају о диверзантско-терористичком рату. Лик из горње приче отворено крши закон Руске Федерације (чудно је што његов блог још није блокиран) и позива на чињење терористичких аката. Адвокати можда већ пишу молбе одговарајућим органима.

Међутим, такви напади беса су далеко од стварности - СБУ не може да реши такве проблеме због тренутног стања, једно или два терористичка дела која би починили  бандеровити вероватно не би имали значајнијег утицаја - пракса тероризма последњих пар деценија сугерише да терористичка дела не слабе већ јачају машинерију државе, која почиње да искоришћава устрашеност друштва за повећање контроле и јачање својих механизама употребе силе. На пример, САД су, после терористичких дела које су саме организовале, прогурале "Патриотски закон" и повећале државну контролу над друштвом. Дакле, код Бигдана постоји потпуни недостатак разумевања механизама и последица терористичког рата.

Ако би Руси добили икакву мотивацију, она би само ојачала подршку линији непријемчивости за ову Украјину - чак и упркос санкцијама - и натерала их да још боље разумеју да Украјина треба да буде коначно бачена на ђубриште историје.


Оригинални текст на руском: Colonel Cassad - Карательные батальоны выводят с Донбасса
Извор: Colonel Cassad (in English) - Punitive battalions are removed from Donbass
Превод:

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!