Сукоб цивилизација ?

На почетку миленијума се много говорило о сукобу цивилизација између Запада и исламских покрета, што је терминологија која је била неприхватљива ранијима, терминологија коју све више и више користи потоњи. Данас видимо повећано уплитање Запада не само у исламским државама, већ и у Источној Европи, и растуће непријатељство у светској заједници према међународној политици Вашингтона и његових пудлица.

Премијер Велике Британије, Дејвид Камерон, јуче је говорио на америчкој телевизији користећи фразе као што су "успешна демократска и плуралистичка држава", што се односило на Сирију, Ирак и Иран. И ту лежи срж проблема.

Како је то демократски да Шкотском влада торијевска странка у Вестминистеру, Лондон, Енглеска, када је један једини торијевски парламентарац изабран од стране Шкота, од укупно 59 места ( 41 за лабуристе, 11 за либералне демократе , 6 за СНП - Шкотску националистичку партију и 1 место за торијевце. А погодите ко представља владу ? ) ? Како је то демократски да је премијер Велике Британије Дејвид Камерон, када је Дејвид Камерон изабран од стране мањине (36,1% од 65% бирачког тела) ? Одговор Дејвида Камерона би могао бити да то нису туђа посла и да се унутрашњи послови Велике Британије тичу Британаца и Ираца који ту живе.

Поштено. Под једним условом: да Уједињено Краљевство заузврат не тура нос у унутрашње послове других земаља, што, као што знамо, једноставно није случај. Један поглед на листу ужаса почињених од стране припадника НАТО-а у целини и од ФУКУС осовине (Француска-УК-УС), нарочито у последњих неколико година,  доказује шта се хтело рећи.

На Косову је оружана интервенција изван окриља Савета безбедности УН инволвирала државе припаднице НАТО-а у унутрашње ствари једне суверене државе, наоружавањем и помагањем терористичких елементата који су се борили за ОВК - Ослободилачку војску Косова  (Ushtria Çlirimtare ë Kosovës) , који су секли главе Србима, силовали жене и девојчице и изводили терористичке нападе на власти.

11.9. и инвазију Авганистана од истих НАТО снага предвидео је још 1998. Мула Омар, када је Влада Авганистана одбила да прихвати мито од Сједињених Америчких Држава за изградњу гасовода преко земље. Западна интервенција у овој земљи је уништила резултате друштвено прогресивне политике социјалистичке владе у 1970-им, владе које су срушили пиони Запада, муџахедини, који су се касније претворили у покрет талибана. Терористе, по терминологији Запада.

Ирак, нападнут нелегално од алијансе САД-УК, уништавање суверене државе и њено претварање у нефункционални ентитет, примена војног хардвера против цивилних циљева, друга инвазија ван окриља СБ УН - све политика директно одговорна за појаву Исламске Државе у празнини створеној уклањањем владе.

Либија, где ФУКУС осовина користи терористичке снаге према својој листи забрањених група (као што је Либијска исламска борбена група), да поново потпуно дестабилизује државу, у којој су терористиче снаге и њихови НАТО "господари с неба" починили најшокантније и најужасније ратне злочине над цивилима и неборачким војним јединицама - тој Либији,  данас чујемо, Французи наводно продају ратни материјал, да напад Мисрате на Зинтан буде покренут у наредним данима и недељама. Цела земља је у потпуном хаосу, и још једном, ово је потпуна одговорност Запада.

Сирија, у којој је Запад поново петљао са терористима и видео игра се отела контроли. Историја бедне катастрофе, историја лажи, упада, убистава, зараћених армија, непоштовања Организације Уједињених нација и Савета безбедности, непоштовања међународних партнера Запада. И у Украјини, игра се наставља.

Легално изабрани председник, Виктор Јанукович, збачен у илегалном пучу оркестрираном од САД (чијег је потпредседника син, Хантер Бајден, сада ухлебљен у украјинском сектору енергетике), пучу чији је резултат влада фашиста, терориста и националиста који непоштују народ  југоисточне Украјине који говори руски и прете му да ће га побити, чије су присталице починиле фашистичке масакре, влада која је затим издала антируске едикте у размерама политичке глупости и кратковидости каквих није било у новијој историји.

Резултат? Западне земље, земље чланице НАТО-а, данас углавном нису у стању да одвоје два одсто свог БДП-а за војне трошкове на које су се обавезале Уговором о НАТО Савезу, док САД троше 4 одсто БДП-а, а имају национални дуг од 17 билиона (хиљада милијарди) долара. Укупан износ трошкова НАТО-а, у сваком случају, износи око 1,2 билиона долара сваке године - 1,2 хиљада милијарди долара новца америчких пореских обвезника. А за шта?

НАТО се запетљао у Авганистану, где талибани нису поражени већ тринаест година, земљи у којој НАТО талибане плаћа да не нападају, и где је производња опијума скочила  до небеса од инвазије 2001. године. Да ли западни порески обвезници за то плаћају ? НАТО је све инволвиранији у Ираку, где је његова политика  директно допринела појави Исламске Државе, чије ће уклањање трајати годинама, кажу стручњаци. Колико новца ће то још коштати, сасвим независно од изгубљених људских живота ? Је ли то оно за шта западни порески обвезници плаћају?

Либија, земља у хаосу, у којој се град бори против града, племе против племена, регион бори против региона, земља у којој је главни град у рукама терориста, чији је главни аеродром неупотребљив - све директан резултат криминалних интервенција Запада у 2011., потпуно у супротности са законом који је на снази на основу резолуција Савета безбедности УН из 1970. и 1973. (2011.). ФУКУС осовина је у потпуности одговорна за створену ситуацију и у потпуности је одговорна за стратегију обнове која ће коштати још безброј милијарди. Је ли то оно за шта западни порески обвезници плаћају?

Додајте на ово Сирију, додајте овоме Украјину и имамо леп уредан мали демонски пакет империјалистичких подухвата који су до банкротства довели САД, Велику Британију и Француску, и, у мањој мери, државе пудлице што им се мотају око ногу.

Да ли ће се ствари променити?

Не, неће се променити. Јер овде није у питању сукоб цивилизација, реч је о сукобу због политика и начина њиховог стварања. Разлог зашто су ствари такве какве јесу је тај што западне земље нису демократије, оне су феуди корпорација, које контролишу лобији који диктирају политику. Они који су у политику укључени на основном нивоу су аутентични, заинтересовани су и већином несебично раде за опште добро.

Опет, кад идете навише, видећете да се они позиционирани на местима од значаја, односно на позицијама у близини спољне политике и војно-индустријског комплекса, ту налазе не због личних способности, већ преко везе. Како то функционише ? Лоби је одлучио да преузме контролу над одређеним подручјем пословања. Лакеји лобија су Министарство иностраних послова ( данас Биро бизниса) и Министарство одбране (сечиво у стварању политике). Особе одговорне за ова министарстава су већ изабране, али не зато што њихов  Curriculum Vitae најбоље одговара опису посла, већ зато што њихов CV потпуно одговара опису посла - до у слово, због чињенице да је опис посла сачињен ред по ред на основу њиховог CV-а.

Они су неизабраници оних чији су лични животи жртвовани да би платили трилионе долара свог тешко зарађеног новца за резултате какве данас видимо. Како су престрављени, кукавни и бескичмени грађани тих земаља постали је предмет социјалне психологије, а како су постали изманипулисани и лаковерни пркоси логици.

Не, то није сукоб цивилизација, то је сукоб због политика створених од стране нелегалних, неизабраних, недемократских лобија. И то је случај прећутног одобравања и прихватања од стране грађана који плаћају да се таква политика настави.


Аутор: Тимоти Банкрофт-Хинчи
Извор: 2014: Clash of civilizations? - English pravda.ru
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!