Пређи на главни садржај

Russia Insider: Зашто Украјина никада неће "повратити" Крим
Украјински министар одбране Валериј Гелетеј тешко да је кредибилна особа.

Не само да је недавно изјавио да Русија прети Украјини нуклеарним ударима, Гелетеј је чак украјинском новинару рекао да је Русија већ извршила два тактичка нуклеарна напада на град Луганск (очигледно да објасни зашто су украјинске снаге морале да се одатле повуку). Хунта је касније демантовала ову причу и за њу окривила новинара који ју је први објавио.

Упркос овим блесаријама, Гелетеј је ипак привукао светску пажњу када је украјинској Ради обећао да ће Украјина повратити Крим и организовати параду победе у Севастопољу. Рада (украјински парламент) је то обећање поздравила са овацијама.

А истина је да се то никада неће десити. Ево зашто:

Русија ће до 2020. испунити следећи план одбране:

  -   86.7 милијарди рубаља ће бити утрошено на модернизацију Црноморске флоте. Планови за модернизацију укључују распоређивање ултрамодерних фрегата из Пројекта 11356 и "врх врхова" јуришне дизел-електричне подморнице из Пројекта 636.3.
  -  Формираће се посебна група армија, слична оној у Калињинграду, као и база за бомбардере.Компонента копнених снагаће укључивати једну ваздушно-десантну бригаду, једну Спецнац бригаду, једну бригаду морнаричке пешадије и једну моторизовану бригаду. Раније су други извори говорили о једној или две ваздушно-десантне бригаде, две или три моторизоване бригаде и једној тенковској бригади.
   - Руско ратно ваздухопловство планира да на Крим распореди Тупољев Ту-22М3 "Бекфајер" бомбардере, који ће бити у стању не само да бране Крим од било какве претње с мора, већ и униште кључне компоненте антибалистичких ракетних система САД / НАТО распоређених у јужној Европи.
   -  Коначно, Крим ће бранити обалска ракетна одбрана, систем противваздушне одбране и противбродске крстареће ракете.

Разарач Руске ратне морнарице класе Удалој:


Другим речима, Крим ће постати силно одбрамбено чвориште, непотопив носач авиона ако желите, и идеално место за пројекцију силе руских војних снага у јужној Европи, на Балкану, Медитерану, на Блиском истоку, Кавказу и у Централној Азији.

Није ни чудо што су га САД / НАТО тако очајнички желели.

Говорећи о САД и НАТО - много се дигла бука око присуства бродова Ратне морнарице САД у Црном мору. У стварности, Ратна морнарица САД уопште не представља претњу Русији, барем не из Црног мора. Црно море је затворено и мало море, барем по стандардима америчке ратне морнарице, у којем би било који амерички ратни брод, подводни или на површински, био "седећа патка" за руске снаге, посебно ракетне нападе.

Ратној морнарици САД то је познато и оно што њени бродови у Црном мору раде зове се "показивање заставе". Што нема никакве везе са претњом Русији или Криму. Ако би САД заиста желеле да угрозе Русију, последња ствар коју би Ратна морнарица САД учинила је да уђе у Црно море. Америчка ратна морнарица је за дубоко море, морнарица "плаве воде", која се бори на даљину, а не приобална, морнарица "зелене воде", или, још мање,  "браон воде", обалска морнарица.

Коначно, историја је показала да је Крим идеалан за одбрану, а веома тежак за освајање. Копном, Крим је доступан преко само неколико отворених и небрањених путева са севера. Векови ратовања су га претворили у швајцарском сиру налик структуру, испуњену тунелима, подземним бункерима и утврђењима.

Последње, али не и најмање важно, Крим је сада већ у потпуности интегрисан у Јужну војну област руске војске (са седиштем у Ростову на Дону) и, као такав, имаће пуну подршку осталих оружаних снага Русије.Аутор: The Saker
Извор: Why the Ukrainian Defense Minister Will Never Fulfill his Promise of Retaking Crimea. - Russia Insider
Превод: Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de