Пол Крејг Робертс: Нове лажи Вашингтона

Хонг Конг:

Шта год се дешавало у Хонг Конгу, то нема никакве везе са оним што о томе извештавају западни штампа и ТВ. Њихои извештаји спинују протест као сукоб између жељних демократије и тиранске кинеске владе

Минг Чун Танг у алтернативном медију "Каунтерпанч" каже да се протествује против неолибералне економске политике која уништава изгледе свакоме, осим једнопроценташима. Другим речима, протести су слични америчком "Окупај" покрету.

Друго објашњење је да су лаковерне позападњачене студенте поново, као у Кијеву,  ЦИА и невладине организације на америчким парама организовали и послали на улице у нади да ће се протести из Хонг Конга проширити на друге кинеске градове. Кинези су, попут Руса, били изузетно немарани кад су Вашингтону дозволили да оперише унутар њихових земаља и да развије пету колону.

ИДИЛ:

Американци су заувек преварени. Сећам се срања “Mission Accomplished!” (задатак обављен - прим. прев.). Једино је обављено богаћење војно- безбедносног комплекса и стварање америчке полицијске државе. После осам година разарања Ирака од америчке војске, Патрик Кокбурн, један од последњих новинара с прве линије, каже: "ИДИЛ је на вратима Багдада".

Шта је ИДИЛ ? Нуде се бројна објашњења. Оно Вашингтона и његових марионетских држава је да је то демон и претња Западу што сече главе људима.

Друго је да га је ЦИА регрутовала и финансирала операцију остваривања плана неоконзервативаца за свргавање влада на Блиском истоку.

Моје тентативно објашњење је да ИДИЛ чине сунити којима је доста постојећих вештачких држава створених од Британаца и Француза после Првог светског рата, када су западни колонизатори заузели територије Отоманског царства. Доста им је да их потискује шиитска већина или световни диктатори који репресијом контролишу сукоб између сунита и шиита. Доста им је убијања, пљачкања и силовања од Американаца и Европљана. Доста им је расељавања и обесправљивања. Доста им је неморалне западне културе која им намеће модерну технологију. Исламска држава брише вештачке границе које су Европљани исцртали и успоставља исламску владу без моралне корупције западног материјализма и блудничења.

Укратко, доста им је диктатуре и потискивања њихове културе.

Огроман новац узет од лаковерних америчких пореских обвезника - људи који су, за разлику од ИДИЛ-а, спремни да прихвате било какво наметање - за обуку ирачке војске, сав је отишао у касу америчких фирми које су добиле уговоре за обуку. Како Патрик Кокбурн извештава, од Американаца обучавана и опремљена ирачка војска што брани Мосул званично има 60000 припадника и много је већа од нападача, али је у њој заправо само једна трећина људи. Остатали су пола своје плате дали официрима да би остали код куће или да би радили боље плаћен посао. Када је Исламска држава напала, војска Ирака је колабирала.

Авганистан:

Нови "председник" Авганистана је пристао на захтеве Вашингтона, захтеве на које чак и корумпирани Карзаи не би пристао. Нови купљен-и-плаћен-да-буде-
марионета председник је пристао да америчке трупе остану у Авганистану. Видећемо шта ће на то рећи талибани.

Ебола:

Ми сада имамо први случај еболе у САД. Особа у болници у Даласу, у Тексасу, донела је еболу из Либерије. Центар за контролу и превенцију болести каже да се вирус може контролисати, попут ИДИЛ-а, и да нико није у опасности. Остаје да се види. Због година провидних лажи Вашингтона, многи Американци верују да је увоз еболе део плана једнопроценташа за уништавање нас осталих, тако да земља буде њихова.

То је оно што долази од владе и медија који служе само Један одсто и што изазива бескрајне лажи и дезинформације о нама осталима.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: New Column by PCR: More Washington Lies - PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!