Генерални секретар УН: " Порошенку хвала на рату ! "

Речи генералног секретара УН, Бан Ки-Муна се тако могу протумачити. Први човек организације створене после разарајућег Другог светског рата у циљу спречавања нових војних сукоба, манифестације нацизма, фашизма и нетолеранције, обратио се поглавнику Порошенку ... захваљујући му се на непрестаним напорима у циљу мирног решавања сукоба у југоисточној Украјини.

Такво лицемерје је просто невероватно чак и за америчке и балтичке лидере. По наређењу Порошенка је отпочела војна операција у којој је већ 10 000 цивила у региону погинуло. И то упркос тврдњи генералног секретара УН, да је Мински споразум: " ... отворио јасан пут ка миру, а његова реализација је апсолутно неопходна." Ипак је прерано говорити о спровођењу споразума. У последњих 24 часа неколико десетина људи су били жртве украјинског гранатирања, неколико зграда је разорено, оштећени су гасоводи и водоводи.

Како је обавестила прес служба УН, Бан Ки-Мун је у телефонском разговору са поглавником такође обећао да ће његов заменик, Џефри Фелтман, посетити Кијев.

Сада бар знамо да Бан Ки-Мун на истребљивање цивила гледа као на корак у правцу мирног решавања сукоба.

Извор: UN General Secretary: “We thank Poroshenko for the war!» — Novorossia News Agency
Превод: Ћирилизовано за Магацин

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!