Руско-турски марш

Илустрација: Üçüncü nükleer santral için görüşmelere başlandı
Да ли руско-турски савез у настајању потпуно изолује Европу ?

Русија је уважила чињеницу да је сада, како ствари стоје, немогуће пословати са Европљанима. Русија је желела добре односе са Европом, и Европа је била за то, све док Вашингтон није интервенисао. Сада Европа, као претучено пашче, у страху гледа свог господара Вашингтон и чека наређења. А Вашингтон рече да нема сарадње ЕУ и Русије, да посебно нема Јужног тока и "Мистрала", и уплашено кере Европа послуша. Крај приче.

Што се Русије тиче - нема проблема, јер је далеко од тога да је изолована. Турска жели да искористи будаласте Американце који желе да униште Асада ... јер је Сирија савезник Русије, а Русија је главна мета Вашингтона, јер је шутнула олигархе типа Березовског и Ходоровског, и показала шипак Новом светском поретку. Али та сиријска стратегија може изаћи на лоше, као и све блискоискоисточне акције Клузоа из Вашингтона што су претрпеле неуспех.

Размислите: шта ако Турска успе и свргне Асада преко свог проксија ИДИЛ, а истовремено се придружи БРИКС-у и Шангајској организацији за сарадњу (ШОС) ? Какву би то геополитичку штету нанело Русији ? Одговор: никакву. Свако, изузев Запада, види шта је главни циљ Турске: васкрсавање Отоманске империје. То зна Русија, зна и Кина. За Русију и Кину је тај турски циљ нешто превише добро да би било истинито, јер значи да ће Турска, на дужи рок, изгурати Американце са Блиског истока. И шта ту има да не ваља, гледајући из руске и кинеске перспективе ? Русија и Кина ће раширених руку примити Турску у свој клуб и тајно јој дати зелено светло за експанзију на југ, у чему Турска користи своје Црне Кмере - ИДИЛ као булдожер, са коначним циљем цепања Саудијске Арабије, поделе плена између Анкаре и Техерана, чланова ШОС, и довођењем нафтних ресурса под контролу ШОС. Па, па славни Западе.

Турску уопште није брига за западне санкције Русији. Колико треба бити слеп код очију па мислити да је Турска део Запада ? Турска се ионако одрекла своје амбиције да постане део секуларног Запада, када је схватила да никада неће бити позвана у ЕУ. Политичари шесдесетосмашке класе се лично томе не противе, али се боје свог популуса, који мрзи и саму идеју да исламска држава може постати највећа чланица Европске уније.

Али Турска има "План Б": Русија и Кина се неће противити стварању Нове Отоманске империје, јер ће она омогућити да Запад изгуби своје нафтне колоније на Блиском истоку, пре свега Саудијску Арабију.

Запад предвођен Сједињеним Америчким Државама је покушао да украде Украјину из сфере утицаја Русије. Погледајте шта је тај јадан изговор - Украјина донео Европи: уништени односи са Русијом, јединим европским поузданим снабдевачем енергентима. Американци нису могли да верују својим рођеним сатанистичким очима колико је био успешан државни удар ЦИА-е у Кијеву. Тако су Еуропљани, рођене кукавице, поново враћени у западни мултикултурни затвор, са Ујка Семом као чуварем. Односи са Русијом су уништени и не могу се лако обновити.

Кад Турска постане пуноправна чланица ШОС, а то је једна од могућности, Европа ће бити потпуно пресечен приступ фосилним горивима и биће препуштена на милост и немилост двема државама којима је одбила чланство у клуб "Европска унија": Русији и Турској. Одбијање чланства Турској има смисла, али не и одбијање Русије. Американци трљају руке од задовољства, они су у овој ситуацији прави победници. А Европа никако да одустане од несувисле идеје да јој је Вашингтон најбољи пријатељ, иако је, у стварности, наш најгори непријатељ.


Погледајте и:

Zwei Rambos, ein Feindbild: Experte warnt: "Die Türkei könnte ein zweites Russland werden" - Zar trifft Sultan: Schmieden Putin und Erdogan jetzt ein Bündnis gegen den Westen? - FOCUS Online - Nachrichten

Russia and Turkey sign major trade deals - Europe - Al Jazeera English




Извор: Deep Resource
Превод: Ћирилизовано за The Saker Српски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!