Честитамо свим Грцима и да подсетимо: Интелектуалци из целог света подржали Грке, Сиризу и Ципраса. Касне...

Победа Сиризе је победа свих Грка. Честитамо. И, поново објављујући чланак од 7. јануара, да подсетимо на убитачну далековидост српских власти:

Интелекталци из целог света подржали Грке, Сиризу и Ципраса. Касне...


Атина, 7. јануар (Пренса Латина) Више од триста интелекталаца и академика међународног угледа данас је позвало на окончавање мера штедње и дало подршку праву Грка да слободно одлуче на изборима заказаним за 25. јануар.

Текст заједничког саопштења је објављен на интернету под насловом "Промене у Грчкој, промене у Европи, промене за све" ("The change in Greece, the change in Europe, the change for all") и потисали су га, између осталих, такве личности као што су Ноам Чомски, Дејвид Харви, Марта Харнекер и Емануел Валерштајн.

Њихово саопштење је одговор на претње и умешаност многих европских лидера, који јавност уверавају да ће Грчку задесити економска катастрофа, ако на изборима победи левичарска партија Сириза.

У саопштењу се каже да би, насупрот таквим тврдњама, победа Сиризе представљала израз тежње за достојанством, правдом и надом, као и радикално другачији приступ - социјалну и демократску преоријентацију ка окончавању политике штедње која је у Грчкој изазвала хуманитарну кризу и штету.

У саопштењу је становништву Европе упућен позив да снажно подржи Сиризу ако дође на власт и да се свим средствима бори против притисака које организују финансијска тржишта и политичке снаге што страхују од застоја у застарелом оквиру капиталистичке глобализације.

"Ми ћемо започети идејну битку и придружити се свима који заједно са Грцима желе да створе социјалну, еколошку и демократску Европу, и стаћемо уз грчки народ јер је његова борба и наша", пише у документу.

Извор: Пренса Латина
Превод: Александар Јовановић за Ћирилизовано

И приредио исти, јер не могу да одолим напасти а да не додам... Ма какав Чомски, Харви и остала боранија, код нас делегацију Сиризе и будућег првог човека Грчке, Алексиса Ципраса, дочекује интелектуалчина, бре, СНС капацитет у облику Саше Мирковића. Злобници ће рећи да је "српска" власт својим властима и тако желела да искаже лојалност и оданост идеји Новог феудалног поретка, али, будимо реални, СНС је, да угости Ципраса, послао једног од својих најумнијих кадрова. Што сведочи и Ципрасов поглед.

Saša Mirković sastao se sa Predsednikom SYRIZA-e (VIDEO)


Grčka će u Narodnoj Skupštini uvek imati prijatelje od kojih može da očekuje maksimalnu podršku, u svakoj situaciji, poručio je Saša Mirković, predsednik Skupšine Zaječara nakon susreta sa Aleksisom Ciprasom, predsednikom Koalicije radikalne levice (SYRIZA) u Grčkoj 

 

Predsednik poslaničke grupe Prijateljstva sa Grčkom u srpskom parlamentu Saša Mirković, sastao se danas u Skupštini Srbije sa Predsednikom Koalicije radikalne levice (SYRIZA) u Grčkoj Aleksisom Ciprasom.

Mirković koji je i narodni poslanik najveće vladajuće partije u Srbiji, Srpske napredne stranke zahvalio je lideru najveće opozicione stranke grčkog Parlamenta, za principijelni stav Grčke da ne prizna samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, kao i na pomoći i podršci koju je Grčka pružala srpskom narodu za vreme majskih poplava.

- Grčka će u Narodnoj Skupštini uvek imati prijatelje od kojih može da očekuje maksimalnu podršku, u svakoj situaciji – poručio je Mirković.


Govoreći o Kosovu i Metohiji, Cipras je rekao da je neophodno pronaši rešenje kroz dijalog prihvatljivo za obe strane u skladu sa međunarodnim pravom. On je dodao da će Srbija uvek imati snažnu podršku na putu evrointegracija.

Bez obzira na tradicionalno dobre odnose dve zemlje, Cipras je istakao da ima mnogo prostora za unapređenje saradnje u čemu značajnu ulogu mogu da odigraju parlamenti Grčke i Srbije.

Pogledajte susret Mirkovića i Ciprasa:



Foto: Printscreen/Youtube/Besttv Zajecar
Saša Mirković sastao se sa Predsednikom SYRIZA-e (VIDEO) | Telegraf – Najnovije vesti 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!