"Руски хеликоптери" представљају најбоље производе на аеромитингу у Индији


"Руски хеликоптери" приказују најновије моделе комерцијалних и војних хеликоптера на аеромитингу "Индија 2015" у Бангалору. Такође ће бити приказане и могућности сервисног програма руских модела хеликоптера, који је Индија откупила и усвојила.

"Индија је кључно тржиште за руску хеликоптерску индустрију и највећи корисник руских хеликоптера у региону.Планирамо да развијемо мултилатералну сарадњу и са задовољством приказујемо наше нове моделе на изложби, а посебно Ка-226, изјавио је генерални директор "Руских хеликоптера"Александар Михејев.

Александар Михејев, генерални директор "Руских хеликоптера"

Треба напоменути да је Ка-226 лаки двомоторни хеликоптер са коаксијалним ротором (носећи ротор са две елисе које се окрећу у супротну страну), био подвргнут испитивању у Индији за време конкурса који је објављен у вези са куповином хеликоптера. Ка-226 је надмашио конкуренте за време опитовања у индијским сложеним метео условима,  који су у распону од веома високих  до врло ниских температура, које су карактеристичне за планинска подручја.
Ка-226 са "Турбомекиним" Аријус 2Г1 мотором, може бити употребљаван за трагање и спашавање, партролирање као и за друге операције. 


Извор: Russian Helicopters Presenting Best Products in India RASTECHNOLOGIESBLOG
За Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превео: Милорад Ђошић, пуковник авијације у пензији - пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!