Пуковник Касад: О граници и "великом окршају код малог Красног Луча"


Као што сам обећао, о ситуацији на граници и размирицама у Красни Лучу
1 Улазни режим је заиста постао много строжији на граници између украјине и Руске Федерације, сада су потребни страни пасоши.

Режим на граници РФ са ДНР и ЛНР је тренутно исти као што је и био, то ми је данас лично потврдио заменик команданта једне од бригада ДНР, који је посетио Ростов хуманитарним послом. Но, сада на граници активније траже оружје и забрањене медикаменте, јер је један од постављених циљева превенција/смањивање трговине оружјем преко границе РФ са народним републикама. У међувремену је интензивиран рад на откривању кријумчарских канала који заобилазе званичне контролне пунктове. Генерално, паника због потпуног затварања границе је очигледно преурањена. Посебно ћу вас обавестити ако се тако нешто деси и наши хуманитаци не буду могли да уђу.

2. У Красни Лучу је ноћас био "велики обрачун код малог Красни Луча". Чула се пушчана паљба, било је и коришћења и ручних лансера граната. Дигнута је у ваздух кућа једног од локалних атамана. Према садашњим информацијама, у Красни Лучу се дешава редестрибуција сфера утицаја, што је у вези с повратком атамана Козицина у Новорусију. Према саопштењу из ЛНР, ухапшен је локални командант са позивним именом "Косогор". А што се тиче учешћа  "туриста" у тим обрачунима - то је лаж, али су обавештени припадници безбедносних служби ЛНР. Када будем знао детаље, о томе ћу писати посебно. Тренутно ми то личи да су се одмах по престанку рата (престанку у релативном смислу - хунта је наводно почела са повлачењем материјала, али се с гранатирањем наставља и има повремених пушкарања) наставило са сада већ традиционалним размирицама у ЛНР, које имају везе са тржиштем угља и локалном хијерархијом моћи, а као што се дешавало и прошле године, када је борба за контролу над испорукама угља довела до сукоба  на подручју Антрацита, у коме су обе стране имале губитака, али се и даље не зна ко ће држати тржиште угља.

Видео: Красни Луч 28. фебруара, 2015., звуци борбе...


Видео: Ноћне борбе у Красни Лучу...


Аутор: Борис Алексндрович Рожин
Извор: Colonel Cassad (in English) - The border and Krasnyi Luch
Превод: Ћирилизовано 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!